Namn: Lösen:

Dyk nr: 208, Riksäpplet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-08-12
MAXDJUP :
14 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
360 ggr

Ner: 19:17
Luft: 2x12
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 10,5 m

Jag kände mig sliten och tyckte Niklas förslag om lite lättare dykning lät perfekt. Flaskorna låg i bilen så efter en tur till OT för fyllning passade jag på att sluta lite tidigare för att ta mig hem och hämta utrustning.

Jag fick äran att dyka med Jonas som hoppades på att få ligga och slappa i mitt bakvatten. Jag hade inte varit på vraket tidigare vilket i praktiken ledde till att Jonas fick leda dyket i alla fall.

Brädhögen var betydligt större och intressantare än vad jag hade väntat mig. Efter en sväng över stora delar av vraket förhandlade vi om riktningen "hem" och kom överens om en riktning som tog oss till klippväggen. Jonas ville pröva ny? utrustning och skjöt boj. På vägen upp låg han stabilt medan jag dansade runt honom som en jojo.

Efter dyket fick jag höra att Jonas skulle upp till Narvik och att det fanns en plats kvar. Ett tag övervägde jag allvarligt på att göra mig osams med frun, jobbet och privatekonomin och följa med - förnuftet segrade till slut (jag skall ändå på bröllop...).

Trevligt dyk!