Namn: Lösen:

Dyk nr: 68, Skeppshamn / Åstön


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-08-24
MAXDJUP :
11,7 meter
DYKTID :
75 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
639 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

AOW-fotodyk, OW-pirater och en död slang-fisk.
Andreas lockade ut ett gäng OW-pirater från GDM att dyka. Han frågade lite om vilka dykplatser som jag tyckte. Tja, sånt är ju alltid svårt men Skeppshamn på Åstön och vid laxodlingen i Bergeforsen tyckte jag "belevat" *hrrrm*.
Det var i det längsta osäkert om jag kunde följa med själv, men i sista sekunden kommer Robert och hänger på.....och a leder till b leder till c.
Att åka ut med de andra ändras till att åka ut tidigt för att hinna ett extra dopp. Något som både är ambitiöst och väldigt naivt. Men jag åker och fyller flaskorna på lagun och spurtar iväg som en nyskållad iller.
Robert kommer efter och vi träffas där ute. Han ska göra ett UV-fotodyk för sin AOW. *haha* (Äntligen lite fler bilder till narcisisten :-D ).
Tydligen skulle Hans med också och vår lätt överoptimistiska tidsplanering börjar sakta falla sönder i småbitar.
Känner mig lite dum och dryg så när Hans frågar "Hur mycket luft har du?" så svarar jag "Åtta kubik".
Hans suckar och försöker igen. "Hur mycket luft har du med dig?"
-Åtta kubik!
-JAG MENAR HUR MYCKET LUFT DYKER DU MED, TAR DU MED DIG NED I VATTNET?
-Någonstans mellan 3,2kbm till 4,6kbm. Svarar jag.
-Doooooh!

Hans upplever tydligen min lite trögfattade torra humor som lätt besvärande så han riggar en 10/300 och vi börjar ge oss av ned mot vattnet.
Jag tar med mig en 7L slingflaska för att.... öööh.... "kan vara bra att ha" *hehe*
Ligger i vattnet och slappar ... DET ÄR UNDERBART STILLA OCH HÄRLIGT I VATTNET :-D.
När de andra är klara så rullar jag runt och vi börjar gå ned.

Sikten idag är inte så lysande super bra och djurlivet är ....även det lite avslaget.
Vi simmar längst klipporna bort mot Lerskär och försöker stila maximalt för att bli fångade på bild av vår UV-fotograf Rohbert Mohray.
Ömsom ligger vi i en cirkel och lyser på något minimalt i sanden, ömsom ligger vi och hovrar för att visa att vi både är stora, starka och tuffa.
Har en liten spigg som simmar runt i min hand och jag ger tecken åt Robert att fota den.. (tror inte att spiggen var helt pigg..).
Simmar vidare och äntligen hittar vi motivet... EN DÖD ...ööh SLANG-FISK :-)
Den är blå på ryggen och silver färgad på magen, är ca 30cm lång och tjock som en duschslang.
Försöker förbrilt att få den att posera och se levande ut så att mr ska få bra bilder på den...men jag vet inte riktigt om vi lyckades så bra.
Medan Robert och Hans fortsätter så simmar jag iväg ett par meter och tänker sätta mig på en sten... Lyckas inte heller med detta utan hamnar på rygg och drar upp ett flott siltmoln.
Efteråt berättade Hans att han hade tänkte locka dit Robert för att fota lerformationer. *Hehe*
-No can do sir!! :-p

Efter diverse simmande fram, tillbaka, runt. Efter att ha lyst under stenar, bakom stenar, runt stenar, tittat bredvid stenar och grävt i sanden så börjar vi simma tillbaka.
Hans hittar en tom raketspets som han ställer upp i sanden och jag funderar på att plocka sten för att skriva i sandbottnen.
"I SOM SILTAR HÄR LÅTEN HOPPET FARA". Men grabbarna har tagit på sig hurry-hurry-kallingarna och spurtar iväg. Jag hänger på och vi simmar efter den norra stranden tillbaka mot uppgångsplatsen. Försöker väcka hovfotografens intresse genom att skapa bubbelmönster bakom stenar och tång med slingflaskan (visste väl att den skulle vara "bra att ha").
Bryter vattenytan efter en timme ca och det känns ganska skönt ffa med tanke på att jag alltid upplever 3-parts dyk som lite stressiga.

När vi går upp till bilarna och kittar av så kommer Rolf som jag lånat slingflaskan av och pratar lite.
Kalasers :-) Alltid kul med nya människor. :-)
Vi pratar om allt möjligt och efteråt så lämnar jag tillbaka flaskan till honom och upplyser om att kranen vill ha lite service.

Jag plockar fram mobiltelefonen och joggar ut för att fota lite. Just då kommer GDM-arna med Andreas i spetsen upp ur vattnet. Eller snarare Andreas kommer upp ur vattnet, han som har mest luft och torrdräkt. De andra sälarna hoppar i och fortsätter dyka en stund till.. *Ja jäklar vilka killar* :-D
Vi stannar kvar på platsen och bryter bröd i varandras sällskap innan det blir dags att spurta vidare.

Luft: ??bar
Prylar: Standard plus slingsflaska.
Övrigt: Sorry Andreas för att jag lämnade över utflykten helt på dig... skulle nog ha pratat ihop mig med dig .... har lite dåligt samvete.
Hans och Robert: Kul att dyka med er.. och jag skulle gärna vilja se bilderna snart ;-)