Namn: Lösen:

Dyk nr: 125, Åland, Dagmar Clausen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Joakim Bergman, MickeJ(fr. Åland)  
DATUM :
2008-08-30
MAXDJUP :
18,8 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
VISAD :
382 ggr

Då vi diskuterat kvällen innan om vi inte hade möjlighet att ta något annat vrak än Plus igen (pga vädret ännu en dag), visst är det lugnare idag, men fortf. för blåsigt för att ge sig ut på västsidan av Åland.

Lite mot besättningens rekommendationer väljer vi ett alternativ, Dagmar Clausen, en dansk ångare som strandade o la sig mitt på en liten ö, med för o akter hängades ute i det blå. I ett oväder gick vraket av i tre delar. Fören sjönk o la sig med fören rätt upp. Aktern la sig på andra sidan ön/kobben o är idag mest söndertrasat, dock ska det finnas en ångpanna o en massa danska ölflarror att titta på.

Vi ska börja med att gå ner i fören gruppvis o sen gå upp gruppvis för att tas upp i båten drivandes, sätta oss i båten med allt på o sen bli nedsläppta vid aktern o följa linan ner där.

Dyket t. ära har vi med oss en i besättningen medan de andra två måste hjälpas åt vid detta ställe. Det går rätt hög sjö o jag kompletterar min postafenmedicinering med en Calma medan vi väntar på att bli nedsläppta på linan vid fören.

Det ser rätt coolt ut att se fören sticka rätt upp, vi dyker runt o tittar oss omkring. Blir lite mer att hålla reda på när man har en tredje buddy liksom. Jockes primärlampa pajjar precis i början av dyket o då han använder sin backup rätt sparksamt blir han extra svår att hålla reda på ;o)

Vi går t. slut upp i samlad trupp o väl uppe i båten tar jag beslutet att stå över andra delen av dyket. Blir för jobbigt att simma mot lina, ta sig upp i båten igen. Sen känner jag mig lite konstigt lätt...med facit i hand känns det som helt rätt beslut. Aktern hade väl varit lite sisådär o de jag dykt med denna halva...de villa bort sig lite under andra halvan av dyket.

När alla är upplockade puttrar vi mot Mariehamn o dykcentret igen. Även idag vankas bastu...mmm skönt. Ikväll har vi valt att ta middan på centret.

32% 120-70bar

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Åland, Dagmar Clausen (fören)
Joakim Bergman - Åland, Skiftet