Namn: Lösen:

Dyk nr: 588, s/s Melanie


DYKARE :
PARKAMRAT :
Mauritz Wahlqvist, Henrik  
DATUM :
2008-09-07
MAXDJUP :
32,9 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
3-4 meter
VISAD :
681 ggr

Det känns som om jag den senaste tiden alltid börjat mina loggar med "så var det äntligen dags igen", men faktum är att jag är inne i en riktig dyksvacka just nu till förmån för familjen som förståss är prio ett.

Men den här dagen lyckades jag få till i alla fall. Ett mail från Mauritz damp ner i inkorgen med inbjudan till Najade och Melanie. Två vrak som jag av någon outgrundlig anledning aldrig dykt. Om jag minns rätt så har jag varit på väg nån gång i början av min dykkarriär men sedan blåste det inne och vi hamnade i stället på nån brädhög.

Hur som helst...

Mötte upp gänget vid Gålö där rib-en precis sjösats. Måste erkänna att jag är hemligt förälskad i den här båten. Är det något jag avskyr är det långa transportstreckor, men när det går 50 knop blir dessa streckor plötsligt inte så långa. Vid dykplatsen hälsades vi välkomna av nyfikna sälar som förvånat tittade på oss.


Vår trio sjönk ner efter linan mot vraket och vi mötte strax relingen i fören. Därifrån jobbade vi oss akterut. Den förliga delen erbjuder inga sensationer, däremot akterdelen är riktigt fin. Mycket att titta på och goda penetrationsmöjligheter. Vi forsatte akterut och ner mot propellern. Stor rackare och ett gigantiskt roder.

Trevligt vrak, helt klart värt fler besök.
Efter ett snabbdeko var vi uppe i båten igen och avnjöt kaffe och mackor, allt medans sälarna nyfiket höll oss säl-skap :-p

2x12 : EAN 27
7L : EAN 50