Namn: Lösen:

Dyk nr: 163, kullavik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Petter  
DATUM :
2008-09-14
MAXDJUP :
7,6 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
446 ggr

Syfte : Testa kamera och få rätt vikt.

Så.. I fyllan och vyllan på senaste dykpuben hade jag och Petter kommit på att vi ville dyka ihop, bestämt datum och lyckats komma ihåg det. Både negativt och positivt, negativt i form av att vi uppenbarligen kunnat festa hådare och positivt i form av att A/Jag levde dagen därpå men framför allt att jag B/ kom ned i vattnet!

Så, hämta upp Petter (nej Tomas, ingen poliseskort för att hitta men väl en gps) och iväg till kullavik där grejer togs på och lite planering genomfördes. planen blev att simma runt lite för att Petter skulle känna på kameran och jag göra en seriösare avvägning efter ha tömt lite luft. Hm, intressant trevlig känsla av att grejerna känns bekanta, man kanske skulle dyka oftare.. :-)

Ned direkt och började följa piren. Sikten var sådär och fisklivet sporadiskt men vad gjorde det när man hade det bra! Såg mini stensnultror, en trollhummer, mängder av strandkrabbor som sprang omkring och bergyltor varav några med fint intensiv färg, trevligt! Trevligt har även diverse stormar fixat landskapet, kan inte låta bli att gilla de små minigrotorna och frestas av vissa att kolla om jag kom in. Gjorde dock inget försök då folk som fotar inte alltid ser allt och skulle jag fastna vore det ju bra om buddyn visste..

Tyvärr känner jag efter ett tag att dräkten beslutat sig för att vara en semiblöt idag, kallare och kallare men så in i *piip* att jag bryter! Eh.. vänta nu..kom dessa tankar från mig.. såsmåningom visade iaf manometern på att vändning kunde vara dags på och vi sätter lite rakare spår tillbaks. Intressantast på hemvägen var en ljus firre som sökte i sanden med som spröt. vet att jag borde veta vilken det är men jag får väl hoppas att jag skrivit det i någon logg eller att någon berättar det.

Annars var dagens djurtema nog strandkrabborna som det vimlade av! lekte med dem geom att sträcka fram ett finger till hälsning och de flesta antingen backade ett nöp lite. En rackare var däremot riktigt gosen och klättrade upp på fingrarna och nöp fast sig a' la' kläningt småbarn. ja, dvs om den inte försökte sig på någon annan form av akrobatisk "vårövning" men det vill jag nog inte veta.. :-) givetvis visade jag galningen för Petter!

Väl tillbaks kom vi klockrent på flytbryggan och jag gick upp och dumpade bly medan Petter trixade mer med kameran. Började med ett kilo av men när jag kände att det var för lite gick jag upp och la av ett till och då kändes det ok. Inte underligt att jag känt mig tung på alla tidigare dyk.. ja, så var det bara att halka upp för den hala uppgångsstenen, inte visste jag att jag var så vig kan man ju säga om det.. Inte heller att benmuskeln i höger ben numera fixade att dra upp så mycket, guud vad jag är bra! :-p

ja, så var det bara att efter ett trevligt dyk med trevlig buddy åka hem för att fuska med dieten, varför inns det ingen pizza-diet för..? :-)

Väder : Halvklart
Temp : 15 grader på maxdjup
utrustning : t-shirt, cykelbyxor, ommarunderställ, torris.
paket & vikt : 327 och 7 -> 5 kg bly (5 = bra)
Luft : 150 -> 60 = 90 bar dragit
Tid : 55 min totalt
Djup, med/max : 5,5 / 7,6 meter
SAC : 14,78 hey, såå illa var det ju inte! :-)