Namn: Lösen:

Dyk nr: 414, Grundvik, Ljusterö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-09-07
MAXDJUP :
40,5 meter
DYKTID :
92 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
384 ggr

Sista dyket på TD-kursen.
Jag fick äran att gå som 1:a, och planen var att lägga lina rakt ut tills vi kom ner på 40m.
Vi utgick från bojen innen i viken, och simmade sedan nästan rakt ut tills linrullen tog slut, djupet var då ca 37m. Eftersom vi ville gå djpare så plockade jag fram min spool-rulle och fäste linan i linrullen och fortsatte simma. Efter att ha kommit ner på strax under 40m djup så vände vi.
När jag lindat in spoolen, och en del av linrullen så träffade skiten fläkten som man brukar säga. Mitt högra förstasteg började läcka, så jag stängde den kranen och gick över på backuppen. Efter en liten stund så havererade även det vänstra förstasteget, så jag stängde även den, jag var nu utan tillgång till bottengas, men som tur var så hade Mika så det räckte åt oss båda upp till gasbytet på 21m.
Gasbytet gick bra, men på vägen upp så friflödade både Mikas och Karstens deko-reggar, så de fick byta till bakgasen istället, vilket medförde att dekotiden fördubblades för oss. Efter ett bra tag så började även min dekoreg friflöda kraftigt, så jag stängde dekokranen. Som tur är så hade mina bak-gas regulatorer blivit hela på något magiskt sätt, så jag kunde andas från bak-gasen resten av dyket.
Det var riktigt kul!

AVG 17.1m
Deko
Gas 21/35 + EAN50
SAC ?
Sikt 2+4m
Temperatur +5 grader

Parkamraters loggar:
Karsten Ovesen - Stockholm, Grundvik (Ljusterö)
Karsten Ovesen - Stockholm, Grundvik (Ljusterö)