Namn: Lösen:

Dyk nr: 41, Husbygropen, Ekerö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-09-17
MAXDJUP :
8,3 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
503 ggr

Efter att många av ordinariedykkompisar hade förhinder så passade jag på att åka ut med WHs efterjobbet dyk. Vi skulle först åka ut till alviksvraket men det visade sig att de flesta dykare i uppsala och stockholm hade SAMTIDGT bestämt sig att "nu ska vi dyka alviksvraket"... så vi ändrade planerna och begav oss upp till Husbygropen istället. Kom ut till gropen, var nästan mörkt så vi skyndade och kittade på och efter genomgång och dyl så gock vi ner i vattnet. Jag fick den stora glädjen att dyka med Lukas, en instruktör hos WH som jag inte träffat tidigare. Han var riktigt trevlig och det kändes fint att dyka med honom. Vi hade bestämt oss för att försöka hitta bilvraket och eftersom jag har sett de tidigare så fick jag försöka att någotsånär lokalisera den ungefärliga platsen för vraket.

Vi ytsimmade till platsen där jag trodde den ungefär låg och vi gick ner och började leta. Vi följde utefter ett visst djupt och gick upp och ner längs "bottenåsarna" för att försöka hitta båten men det gick inte så bra i början. Vi såg dock väldigt mycket annat, aborrar, kräftor och skrot av alla möjliga slag. Undra vem som dumpat allt dit.... Iaf så kändes de fint att dyka igen efter en tids uppehåll utan dyk.

Det känns faktiskt helbra inför helgen Padi DEEP kursa med brodow. Efter en stunds letande och senare övertygelse om att vi var alldeles för långt så signalerade vi att vi skulle göra ett YT intervall för att få en bättre orientering. Vi gjorde ett kort ytsim till en "trolig" plats igen och vi beslutade oss för att göra ett försök till zick-zack sökning i den svår"sökliga" bottenytan.

Det gick faktiskt ganska bra och efter två "vändningar" så fann vi den gröna bilen...har faktiskt inte sett den så bra som nu. Hade gott om tid att se på den från alla vinklar och vrår man önskade. De andra dykparet Victor och Tero dök också tillsammans med oss och gjorde oss även sällskap på tillbaka vägen där vi också såg en gädda och en OTROLIGT stor aborre som också tror jag är släkt med ÄRKEABORREN i Tores hytt....
Bar ner 280
Bar upp 75 c:a