Namn: Lösen:

Dyk nr: 590, s/s Najade


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-09-21
MAXDJUP :
33,3 meter
DYKTID :
41 minuter
SIKT :
10 meter
VISAD :
909 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Förra dyket på Najade gav mersmak så när Mats och Stefan pratade om att åka dit igen så var jag inte sen att hänga på. Vi fick med oss Tessi-Niklas som övergav planerna på att vara bakfull till förmånen(?) att bli min parkamrat denna dag.

Vi möttes upp i Björkvik och tuffade ut mot Yttre Bådarna på det nästan helt lugna havet. Vi var inte direkt själva ute denna morgon. På avstånd skymtade vi både Pagi, waterhouse och Storsjön. Men ingen av dom befann sig på Najade så vi fick henne helt för oss själva.
Vi satte en boj och jag och Niklas hoppade i som första dykpar. När vi sjönk ner efter linan och började skymta vraket insåg jag att det här kommer att bli riktigt bra, vilken sikt! Ytljus och sikten gjorde det verkligen som att "flyga", riktigt trevligt.

Vi lämnade aktern och fören därhän och koncentrerade oss på bygget. Jag rånglade mig runt i rummen med kameran och försökte få till lite bilder medans Niklas fick agera modell. Det finns mycket detaljer att se och man kan helt klart spendera ett antal dyk bara på bygget och se nya saker hela tiden.

När vi spenderat vår bottentid fick dyket en tråkig touch då vi upptäckte att någon brutit loss en ventil och mässingsdetaljer och samlat detta i en liten plundringsvänlig hög uppe på taket. Trist att se. Roligare blev det på decot när en säl kom och hälsade på. Var första gången jag fått uppleva säl under ytan, om man bortser från kolmårdens sälbassäng då :-)

2x12 : EAN 31
7L : EAN 50