Namn: Lösen:

Dyk nr: 50, Kvinnersta Södra


DYKARE :
PARKAMRAT :
Mattias Öhrling  
DATUM :
2008-10-01
MAXDJUP :
19,5 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
635 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Dyk nummer 50 - halvvägs till 100. Firade denna idrottsdag med en ensam och sjukt tråkig bilresa till Örebro. Stannade på ambulansstationen och plockade upp necessären jag glömt och på Coop för att få kaffe. Hade dom nåt kaffe då, nääää det hade dom inte, men dom hade goda vaniljmunkar. Vaniljmunkar utan kaffe det är som hårdporr utan kyssar.

Väl framme vid brottet i Kvinnersta höll jag nästan på att garva läppen av mig när jag insåg vilket dike det var vi skulle stiga ned i. "Det är ju fullt med hästkiss och hästbajs" sa min nyss anlända parkamrat. Och med änder och abborrar tänkte jag.

På med prylarna, plums i vattnet och sen ett skapligt ytsim bort till den vänstra ingången. Väl under ytan simmade vi snabbt in i kontoret och tog en titt. Jobbade galet hårt med att hålla upp fötterna och inte silta igen för min käre parkamrat. Lyckades skapligt ändå. Får ju så sjukt mycket bättre hållning i vattnet när jag vet att Mattias annars skulle gnälla om att jag siltat igen så jäkligt annars.

Kom så småningom in i brottet och höll vänster. Jag simmade som etta. Tog mycket längre än vad jag trodde att nå droppet ner mot 20 meter. Sikten var riktigt bra på 5 meter men när vi simmade ner blev sikten sämre och attiraljerna desto fler. Mattias svävade en bit bakom med min backup-lampa som enda ljuskälla. Jag pressade på ner mot bottnen med min HID men utan att ordentligt se något. Min parkamrat påkallar uppmärksamhet och tycker att vi skall gå upp en bit, så vi stiger 3-4 meter och då blir sikten genast mycket bättre. Simmar vidare en liten bit innan vi vänder dyket och Mattias lägger sig som etta.

Hittade en bildörr som låg på botten och just bredvid stod en baklucka upprätt på botten. Bra övning - tänkte jag och simmade igenom bakluckans fönster. Mattias följde efter och sedan gick vi försiktigt upp till ytan och orienterade oss.

Tillbaka in i tunneln och sedan vidare i diket. Hade ett rejält stim med abborrar som simmade framför och ovan oss.

Riktigt trevligt dyk som absolut platsar på min topp 50 lista.