Namn: Lösen:

Dyk nr: 52, Husbygropen, Ekerö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-10-15
MAXDJUP :
12,2 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
2-3 meter
VISAD :
509 ggr

Mitt under en resa i finland fick jag ett mess från anders som hade ledigt från llumpen och frågade om jag ville med och dyka på onsdagkväll. Jag hade iofs planerat att inte dyka den dagen med tanke på torsdagens flygtur på kvällen men eftersom det nästan är 24 timmar så beslutade jag mig ändå för att dyka, det är ju så grymt fint att komma ut att göra nattdyk. Direkt från arlanda körde jag och hämtade upp anders och vi for till mig och jag hann slänga in de färdigpackade dykgrejerna i bilen och vi körde ut mot bromma och drottningholm för att nå ekerö och munsö för att dyka i husbygropen. anders ville dyka in sin vinge+platta före lördagens dubbeldyk ute i brevik, vilket vi alla tror jag ser fram emot.
När vi kom fram till husbygropen så var våra vänner från WH där med sin efterjobbet utflykt. Vi beslutade att efter kortöverläggning att dyka på "andra sidan" och se lite på trädet som jag aldrig har sett tidigare. Sagt och gjort så bytte vi om och gjorde "mandatory" parkontroll och sedan hoppade i :) Lite lugnt equipment check, equalizing av masken och lite andra små inställningar så fann vi trädet ganska snabbt. Var lite halvcoolt men gissar att under ett dagsdyk så ser man kanske de lite bättre än på natten. För övrigt så gick dyket väldigt bra. vi simmade väldigt sakta och slow omkring, kändes mest bara så fint att komma i vattnet igen och denna gång hade jag datorn på "rätt" arm och problemen jag hade på tore var helt borta. Vi hittade en konstig kardanknut med axel under dyket också, försökte lista ut var den kom ifrån men kunde inte komma på någon bra story bakom de. Vi såg en gädda, flera abborrar (stavningen blir alltid f-kad) såklart och en kräfta. Emot slutet av dyket så hamnade vi in i ett stim av småsmå fiskar, det var lite halvroligt att simma in i de:) man var liksom helt omsluten av stimmet...
Det blev ett ganska långt dyk och mot slutet så frös jag faktiskt litegranna, känner att jag snart borde ta på mig mitt nyinköpta weezle...kanske på lördag. Tack anders för fint onsdagsdyk.