Namn: Lösen:

Dyk nr: 53, Breviks Brygga


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-10-18
MAXDJUP :
17,8 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
441 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Så var de äntligen lördag morgon och det var dags för dykförmiddagen ute på Tyresö med två dyk men ett gäng dykompisar. Hämtade upp Markoff vid Solna station och vi körde ute till Breviks brygga på Tyresö. Det visade sig att vi var först och vi tog oss tid att se på de fina husen i området. Vädret var fantastiskt bra och hösten är verkligen i full effekt nu. Det var en sån där lite småkylig morgon med solen lysande ute många moln på himlen, helt fantastiskt vackert. Så småningom dök Sören, Marcus och Håkan upp en efter en och när alla fem hade kommit började vi göra oss i ordning och gjorde en plan om att nå både båten och motorcykeln under första dyket.
Vi delade upp oss i två grupper: Marcus och Sören i en grupp och Håkan, Anders och jag i en annan grupp. Tanken var från början att Marcus som kände området bäst skulle leda första gruppen och den andra gruppen släpa efter lite granna för att försöka nå både motorbåten och motorcykeln. Fram till och motorbåten gick de mycket bra.
Motorbåten var faktiskt riktigt häftig med motorn öppen utan kåpa men sen fick vi se något trist, måste varit en "ELÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNDES SKITANS CP MISSFOSTER"-dykare som ryckt bortratten och dumpat den lite längre bort. Eller kanske en abborre hade tagit riktigt med SATS och i full fart greppat ratten och ryckt bort den eftersom chansen att någon dykare har gjort de är väl knappast troligt eftersom alla dykare tänker på varann och vill att andra också ska få se det fina dom själv ser ;-)

Den var iaf inte där som Selbings bild visar: http://www.dykarna.nu/photos/2007/1117420070210194014.jpg .
Vi låg och kolla in båten ett tag iaf.

Vi fortsatte sen mot motorcykeln men efter någon minuts simmande fick vi lite småproblem att följa med marcus och sören som tog av ifrån den kurs vi höll och tyvärr fick vi en buddy-loss en minut senare. Såg polarens lampa snurra och jag snurra tillbaka men sen försvann den och blev ganska snabbt lite mer skakis och undrade vad som hänt. Sikten hade av "någon orsak" blivit lite sämre (vi kanske hade gjort en stor cirkel men lämnar de osagt... ;-) så vi simmade tillsammans emot platsen vi såg den snurrade lampan men vi såg inget så vi gjorde "tummen" och började vår uppstigning från 18 meter och fick meddelande från datorerna att vi skulle göra ett 3 minuters stopp vilket vi nästan han fullgöra när vår buddy kom till oss och "okejjade" och vi beslutade att fortsätta vårt dyk. Ännu en nyttig erfarenhet och lite väl mycket spänning men kändes fint att ändå få se hur man uppför sig och reagerar när situationen blir lite mer komplicerad. Tror jag behöver mycket dykning för att riktigt få ner luftförbrukningen. Vi återförenades dock och gjorde lite försök till att kommunicera men det gick inte så bra, håkan förstod inte riktigt vad jag skrev ;-) http://www.dykarna.nu/photos/2008/1886820081018171612.jpg

Vi beslutade dock att börja simma tillbaka eftersom luften började gå ner emot säkerhetsgränserna. Det gick fint att komma tillbaka och göra den slutliga uppstigningen. Jag tränade inte på korven detta dyk, tyckte det var nog med drama och ”skjöt” upp det till nästa dyk. Avvägningen under dyket fungerade rätt så schysst, jag var rätt nöjd, dykningen är ju så fantastiskt bra just nu. Gott sällskap och roliga saker att se på gör det ännu bättre. Att samlas en tidig lördagmorgon med ett gäng dykkompisar och göra två dyk med trevligt ytintervall med fika och tjöt är riktigt fint. Hoppas man kan göra de igen snart.