Namn: Lösen:

Dyk nr: 379, M/S Harm & Galeasen, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-10-18
MAXDJUP :
20,1 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
4-5 meter
VISAD :
638 ggr

Efter en otrolig massa skratt, sallad och bus var det dags för dyk nummer två. Inför detta dyk förekom lite manfall då Påls dräkt läckte lite, eller MYCKET rättare sagt för när han insåg under ytintervallet att han nog ändå var lite för blöt för ett andra dyk och tog av sig så visade det sig att det var svårt att hitta en enda TORR fläck på hans kläder.

Så Pål fick titta på när vi andra gjorde ett dyk till... Vi gjorde vår genomsimning genom styrhytten från styrbord till babord och sen tog vi relingen och lastrummen bort mot fören. Nere i lastrummet la jag mig mer eller mindre på botten för att få 20 meter på djupmätaren. Lastrummet ligger 2 meter djupare än själva botten gör... :)

Vi gled ut över fören en sväng och sen tillbaka till toaletten där vi alla tre klämde oss in i luftfickan och gaggade lite. När vi tog oss ur igen så gick Jonas först Joel efter och jag själv gick med fötterna först och ansiktet mot ytan och liksom hävde mig ut med armarna. Just när ansiktet kommit ut genom dörren släppte Jonas en näve silt och rost i fejset på mig och det blev kortvarigt becksvart, bus-Jonas!

Vi kikade sen genom den lilla skylighten till maskin och förberedde oss sen att gå tillbaka på linan. På vägen tillbaka passerade vi Galeasen som Jonas inte sett förut så vi svepte ett varv runt brädhögen innan vi gick tillbaka till stenhällen och gjorde vårt säkerhetsstopp på 6 meter. Det är precis på botten vid bergets fot exakt 6 meter djupt så det var riktigt smidigt att ligga på säkerhetsstopp där. Efter långsam uppstigning ytsimmade vi till uppstigningsplatsen. Jag fick av mig fenorna och kom på fötter och när jag hade nån meter kvar till torra land och det bara var en decimeter djupt lyckades jag snubbla och med alla dessa kilon på ryggen så gick jag snyggt till marken som en nyfälld fura. Smidig som ett kassaskåp kände jag mig, men Jonas kom till min räddning och fick mig på fötter igen.

Jättekul dykdag med jättekul folk, har inte skrattat så här mycket på väldigt länge. Tack allihop!