Namn: Lösen:

Dyk nr: 368, Rindö, Trassel


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-10-18
MAXDJUP :
8,8 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
614 ggr

Helgens vrakturne började med Trassel. Det var fortfarande en och annan båtägare som stod och vinterfixade sin båt på land, och ett antal mindre motorbåtar låg kvar i vattnet. Hörde även en båt under dyket så se till att gå upp och ned i änden på bryggan vid stenpiren om ni dyker så här tidigt. Parkerade och bytte om bland grushögarna till höger om hamnen för att inte vara ivägen.

Hoppade ned och konstaterade i ytan att kameran inte var tillräckligt laddad för att ta bilder. Svor lite eftersom det såg ut att vara god sikt och solen stod högt på himlen. Jaja, hängde upp kameran under bryggan för att slippa ha den dinglande på bröstet under dyket och sen iväg ned. Tog några varv runt och kikade in genom dörrar och ventiler och inspekterade lastrummen/et ordentligt.

På väg tillbaka bärgade jag en plaststol som såg ut att matcha de som stod på bryggan men hade legat på botten ett tag. Måste säga att stolen var grym på uppstigningar! Släppte man den låg den perfekt avvägd utan att sjunka eller flyta en enda cm, med bibehållen trim. Uppe vid bryggan träffade vi en äldre herre i båtklubben som vi pratade lite med. Fick reda på att de frågat runt bland lokalbefolkningen för att se om någon visste vad det kan vara för vrak, men inte fått något napp. Frågade om de ville ha den skitiga stolen eller om jag skulle slänga tillbaka den, men de tog glatt emot den.

Ner: 13:18
Bakpaket: 21% 2x12x232, 215-160 bar
Avg: 6,3m
SAC: 15,9 l/min

Parkamraters loggar:
Johanna de Besche Hedström - Djurö "Svartfotsvraket"
Johanna de Besche Hedström - Rindö "M/S Trassel"