Namn: Lösen:

Dyk nr: 323, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lelle  
DATUM :
2008-10-19
MAXDJUP :
35,1 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
825 ggr

Vi hamnar som sagt på Ingrid Horn som tydligen har fått nytt uppstigningssnöre sedan sist.
Det blir samma stuk, TEAM RECCO och TEAM BERGMAN först och även det danska paret som är med dagen till ära.
Vi hoppar i med stagar på Tanken är att The Bergmans ska hänga med oss då dom inte varit på IH förut. Jag tänker på danskarna och lider lite med dom. Dom var inte helt nöjda med Mannes vrak och den dåliga sikten på +5meter och dom kan vara glada om dom har hälften här. Plötsligt är jag glad igen….

Vi fyra paddlar fram till linan. Vi snackar väldigt sparsamt och alla anser nog att den Bubblecheck och s-drill vi gjorde förra dyket räckte gott även för detta dyket. Lelle tummar efter en sekund och väl på ytan visar han upp inflatorn där veckade slangen lossnat från inflatorn. Det var enligt utsago tydligen svårt att avväga sig. Han (yt)simmar för att få assistans och The Bergmans försvinner själva. I hela två sekunder innan dom är tillbaka på ytan igen… Nu har Jockes Robust gått sönder. Dyr dag för honom…
Jag överräcker min Heser och funderar lite över när jag bytte batterier senast. Svaret är – en rejäl evighet sedan.
Lelle kommer glidande på rygg och just då känner jag att min handske läcker. Jag bestämmer mig för att härda ut. Lelle ser väldigt fokuserad ut och en smula obehaglig.
Ner längs linan och jag ser plötsligt Bergmans och vi kör om dom i vänsterfilen. Lelle drar sig fram genom vattnet genom att slita bak Jocke. Snart är vi ikapp danskarna. Väl på vraket tar vi mark och kastar oss över ratten där vi pekar lite hit och lite dit. Dit vinner och babordssidan används. Jag har haft en minnesbild av att babordssidan är hel men styrbord bruten men även babord är bruten och det var tydligen babordssidan som blev påkörd 1917. Pinna på, pinna på och snart är vi på masten som är målet. Jag leder och tar oss in mot mitten av vraket där ett stort spel ska finnas. Jag tittar på det och tillbaka på masten. Vi simmar en stund längs masten och snart vänder Lelle. Jag tror att vi simmat vilse länge en rak stock och skäms lite där, just då i silten i ett kallt Östersjön. Jag tar oss heroiskt tillbaka längs stora pinnen och snart – Tada – syns en bekant reling.
(Nu kommer det märkliga! Lelle trodde att vinschen/spelet skulle sitta på masten och missade följaktligen det stora schabrak till helvetesspel vi nästan legat på några minuter tidigare…)

Neråt längs relingen och bygget dyker upp i lervällingen. Vi tittar in i en gång och här känner jag lite eufori och förstår att jag börjar bli onykter. Jag låter Lelle hållas men tummar snart. Tiden börjar gå fort nu och jag vill ta det lugnt idag. Sakta glider vi uppåt och håller jämna steg med kväveupptaget. Väl tillbaka vid pricken ligger vi långt före schemat. Vi tittar lite på reservpropellern som väl är väldigt liten med tanke på vrakets storlek? Kanske har man helt enkelt reservpropellern som nödpropeller som inte har samma prestanda som den riktiga? Jag är landkrabba, jag vet inte.
Handskarna läckte förresten inte när jag väl dykt ett tag. Skumt.

På uppstigningslinan pekar Lelle på roströda fläckar på min torris och ack så stolt jag blev. Det är länge sedan min torris blev rostig men stenmjöl är ju inte heller fel.
Jag försöker vara rolig och vänder min stage för att förbrylla Bergmans men bara A. såg det och tyckte tydligen inte heller att jag var speciellt rolig.
Väl på ytan pekar jag på den vackra solen och förklarar min kärlek till Lelle. Han ligger där i motljuset i sin svarta DUI och med imma i ansiktet är han hänförande. Vi simmar hand i hand mot stegen och klättrar glatt upp och sätter oss. Backis glider förbi med sin båt efter ett spännande dyk på Riksäpplet.

Lelle berättade ombord på båten att han ollat en massa post-it-lappar och satt upp på kontoret - och sedan skrivit på lapparna att han ollat dem.
Jag förstår egentligen inte varför han gjorde det, men det här är definitivt en idé jag kommer att sno till nästa personalfest.

Snart är jag hemma i lägenheten där jag somnar ganska omgående.

Det är länge sedan jag var på Ingrid och jag vill hit igen med annan gas.