Namn: Lösen:

Dyk nr: 261, Skanskas Kasunslipar, Öregrund


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-10-21
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
601 ggr

Stärkt av förra gångens entusiasm kommer de unga tu (nåja...) på en absurd plan. Henrik ska göra nån diffus analys av ett bolag mitt i ingenstans med enda dykrelaterade parametern att det låg långt ifrån Stockholm och var ett gjuteri (?). Jag fick förmånen att låna ut min bil till detta spektakel och laddade batteriet i datorn så jag kunde jobba under den något oklara färden.

Efter att ha lånat VDs rum några timmar blev vi bjuda på tjusig lunch i den fabulösa herrgården i bruksorten och sen, efter att ha gömt dykfenorna så att vi inte skulle bli tagna för neoprenebögar av koncernchefen, hastade vi iväg i nordöstlig riktning.

Hit och dit efter div beskrivningar. Vädret lyste med sol mot oss och platsen var riktigt nice. Fix och trix och sen ner i vattnet. Henkes lampa var torr, sikten ok, lätt att hitta vraket och en massa aborrar modell små och gigantiska. Lätt ström som ändå gav en osäkerhetskänsla.

Vraket var helt ok, någonstans i trakten av kass båt men fantastisk brädhög. Inget bygge men en hel del att surfa runt i. En hel del trevlig bråte som en mopperam, rör, flaskor och annat grejs piggar upp.

Lätt lätt på slutet, tveksamt om det funkar att köra med tomma 12:or utan mer vikt.

Henrik körde tillbaka i ilfart till stora staden för att hinna i tid till Glenns Orkesters premiärvisning av Globen-filmen. Jag äventyrade framfarten genom att byta om i bilen vilket gav Henrik yrsel. Kan man tvätta ett Weezle-underställ?

2 x 1 kg fot & 3,9 v-vikt
Faber 2x12
128 -> 70
SAC 14,5