Namn: Lösen:

Dyk nr: 262, Risbergsbryggan (?), Kummelnäs, Nacka/Boo


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lars Åke Fröberg, André Gerlitz  
DATUM :
2008-10-25
MAXDJUP :
20,7 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
353 ggr

Lite maildialog ledde till att det blev riktigt dyk (i s f wannabedykartorrsim på Otäck som firade 5 år) med lite grodor. Glada kisar hämtar mig (hur kan folk komma 15 min för tidigt??? Där står jag i morgonrock och har sammet på tungan när luren ringde - "vi står utanför...").

Bill och Åsa i egen bil, jag med L-Å och André och full fart över skurubron. Mycket nice ställe med egen byteshytt, bra parkering och inga locals att störa (vilka konstiga prioriteringar man fått som dykare efter några år).

Efter ett gäng pill med Andrés octo som gav nada (tacka min verktyglåda för det) så hoppade vi i med GIANT STEP från bryggan. Såg ok ut men blev tokmjölkigt under 18 m. Vi simmade höger 15 min (österut för riktiga människor), vänster i 20 och så lite surf upp. Massor att kika på. Styckad moppe modell ny, toa, spis, flaskor och skor i massor, vaser, karaffer m m.

Jag försökte suga ur decopavan och sen tömma 12:orna men jag hann inte med. Bra vikter och inga popp-problem men lite tungfotad. Jag fattar varför Barten körde dubbla v-vikter (nu fick han rätt igen, det kan inte vara nyttigt för honom......).

Trevlig och bra dyk o sen kom givetvis den goa korven fram.

Hemma vid 13.00 - fasiken, det går att göra förmiddagsdyk!!

2 x 1 kg fot, 2 kg bälte & 3,9 v-vikt
Faber 2x12 & 7 l. alu deco
64 -> 54/180 -> 20
SAC 14,2