Namn: Lösen:

Dyk nr: 94, Australien, North Stradbroke Island, Flat Rock


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lorenzo  
DATUM :
2008-10-26
MAXDJUP :
25,6 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
22 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
278 ggr

Gjorde andradyket på samma plats med inte så jättelångt ytintervall för Ken ville tillbaka för andra gruppen som skulle ut. Gick denna gången åt ett annat håll och inledde dyket med att gå längs väggen vid den djupa delen. Gick ner en snabbis till bottnen för att titta men låg mestadels högre upp på väggen. Följde hela vägen bort till öppningen på den större ravinen, gick denna gång en annan väg och hittade lite fler småraviner att titta på. I en av dessa såg vi hajen igen! Definitivt samma för den var återigen ensam och samma storlek. Såg den lite längre tid denna gången men på några meters avstånd. Följde efter ett tag på avstånd men som vanligt så är den ju mkt snabbare än två klumpiga dykare. Gillade verkligen dykplatsen för dess varierande topologi. Lorenzo hade lite problem med sin BCD för han började flyta upp mot ytan hela tiden. Han påstod att den fyllde på sig automatiskt så han fick hålla på att tömma hela tiden. På grund av detta gjorde han återigen av med luften lite för snabbt så vi fick sluta. Jag testade att dyka utan min huva och extra 2mm överkroppsdräkt. Var skönt att vara friare och inte ha huva men det var lite kallare. Jobbigt att ha allt hår flygande runt överallt också, plus att man hör bubblorna så högt utan en huva som täcker öronen.

Som sagt, grymt bra dykplats och väldigt häftigt att se Grey-Nurse Shark! Min buddy skötte sig bra men som alltid skulle man vilja ha nån lite mer erfaren och framförallt som inte tar slut på luften så snabbt. Gick denna gång upp med 100 bar kvar och han hade 40, trots att han började med mer än mig. SAC rate ca 12 L/min

Grymt lyckad helg med bästa dykningen hittills i Australien. Manta, haj och lite djupare dyk har jag inte fått tidigare. Helgen i övrigt var jättebra med fritid med trevliga dykare, mycket dyk-snack och även mycket tid på stranden och i vågorna.