Namn: Lösen:

Dyk nr: 230, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-10-31
MAXDJUP :
23,8 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
517 ggr

Ner: 17:30
21/35: 2x12 + EAN50: 1x7
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 14,3 m

Planen var att försöka ta sig fram till fören på Ingrid och kanske ta en titt i backen. När vi hoppar i vattnet har Marcus missat att stänga dragkedjan och tvingas stå över dyket.

Väl i vattnet visar det sig vara strömt, riktigt strömt. Vi simmar mot nedstigninglinan och lyckas ta oss ner där vi gör en modified s-drill. När vi sedan skall ta oss ut mot Ingrid tvingas vi simma mer eller mindre vinkelrätt mot linan i strömmen. Framme vid vraket var jag rejält anfådd men inte heller på vraket släppte strömmen. Vi hade en diskussion med wet-notes och gester där jag klargjorde min åsikt att vi skulle få svårt att lösa eventuella problem på deko i den starka strömmen. När Johan fick svårigheter att skriva ett svar i mina web notes pga strömmen svarade han helst sonika med att tumma dyket. Johan hade lagt ut lina och fick kämpa ordentligt för att lösgöra den samtidigt som han höll sig fast i vraket.

Vi tummade dyket och gick tillbaka längs med linan där vi gjorde ett gasbyte hängandes på linan på femton meters djup. Hade vi tappat bort linan hade vi varit en bra bit på väg till åland innan vi hunnit upp för att belysa vår boj...

Uppe på båten konstaterade vi att Marcus sparat pengar genom att glömma att stänga kedjan. Vi bestämde att göra oss av med gasen på ett landdyk på lördag istället och lånade Niclas dekanteringsslang för att fördela gasen jämnt mellan våra flaskor.

På vägen tillbaka satt vi i utrymmet i fören och pratade. Niclas hade flyttat ut toaletten vilket var ett stort lyft för utrymmet.