Namn: Lösen:

Dyk nr: 112, Narvik - Z 17 Dieter von Roeder & Wilhelm Heidkamp


DYKARE :
PARKAMRAT :
Erik Engberg, Henrik Svedin  
DATUM :
2002-04-20
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
49 minuter

Efter en snabb breifing så fick jag och Erik sällskap av Henrik, kul eftersom han kan vraken innan och utan. Via Heidkamp simmade vi över till Dieter. Väldigt trasig, men en del luckor, för trånga att ta sig in i dock. Svår att få en överblick över. Hittade på en märklig stor fisk som låg och tryckte i en I-balk. Stod öga mot öga med den på en meters avstånd i över en minut men den förutsatte att den var helt osynlig för den gjorde inte en tillstymelse till att sticka därifrån.
Henrik våldade sig in i en hytt fylld av bråte och kablar ;-)
Efter en tur runt vraket begav vi oss tillbaka till Heidkamp. Det finns en 30 meter lång gång som leder till mässen. jag har tidigare undvikit den men med Henrik i sällskap så kändes det tryggt. I gången fanns massor av rum. Handfat, toaletter mm. Mässen var full av bråte, lite porslin och spännande luckor som leder ännu längre in i vraket. Men här fick det vara nog.
På vägen ut fastnade jag med linrullen i en kabel, får sluta ha den på höften. Väl ute igen så gick Henrik upp med läckage i ena handsken. Jag och Erik tog en tur runt däck innan vi gick upp på linan. På säkerhetsstoppen ser jag något gult som singlar ner i djupet... något som ser ut som min kniv.... NEEEEJJ!!!!

EAN 36