Namn: Lösen:

Dyk nr: 79, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Benny Erlandson  
DATUM :
2008-11-16
MAXDJUP :
36,3 meter
DYKTID :
27 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
822 ggr

Utfärd med WH
Hoppar i som andra par, känns bra mycket bättre än första dyken nu känns allt som de ska igen, tänk vad en macka och lite dricka kan göra skillnad.
Simmar först denna gången och kollar och njuter av dyket och sikten simmar över aktern kollar lite vidare in till styrthytten kikar lite där och fortsätter. Ligger nu på 32 meter och ser en ensam ficklampa längre ner i mörkret. Benny och jag simmar fram för att kolla och hittar bara den ena dykaren ur de första paret på 35 meter!!!!
Kollar med dykaren "vart är din parkamrat, får till svar Undrande axel rykning och pekande ner djupare och framöver. Simmar en bit framöver och kollar så mycket de går innan vi märker att de här går inte nu börjar vår luft ta slut. Får med oss den ensamma dykaren upp mot uppstigningslinan. Väl där har Bennys reg friflödat upp all hans luft varpå han får min octypuss, ligger kvar på säkerhetsstopp med honom tills säkerhets stoppet är klart, han simmar upp mot ytan och jag vänder ner för att kolla till den sista av oss så att han har luft kvar till sitt säkerhetsstopp och så han kommer med upp till ytan.
Uppe på båten börjar oron tillta ännu mer när hans parkamrat inte syns till vid ytan eller inte ens några luftbubblor från han och nu måste nästan hans luft vara slut.

Efter ungefär 10 minuter kommer han upp c:a 300 meter söder om oss i farleden (tur att de inte var sommar med en massa fritidsbåtar)

De slutade ju bra som tur var men man får sig en tankeställare löste vi situationen efter bästa förmåga?