Namn: Lösen:

Dyk nr: 242, Turtle Grass Park, Tiger Beach, Bahamas


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Torfason och Pasi Järvinen  
DATUM :
2008-11-15
MAXDJUP :
6,4 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
332 ggr

Under lunchen flyttade vi på oss till en annan näraliggande dykplats, fortfarande på Tiger Beach. Jim berättade att det fanns gott om sjöhästar här men om någon var så galen att han/hon letade sjöhästar när det fanns tigerhajar i närheten så skulle han li galen! Ja, jag skulle inte släppa de rackarna med blicken - det vill jag lova!

Turtle Grass Park är som namnet andas en en glest gräsbevuxen sandotten. Det här dyket blev mycket trevligt trots att det var tunt med besök från tigerhajar. Endast en kom emellanåt så jag kunde ägna mig att plåta lemonsharks i massor. Fotade från sidan, rakt framifrån, underifrån och ja från alla möjliga vinklar. En stund ägnade jag åt att "hoppa upp" och hänga i vattnet och med domeporten fota alldeles inpå deras käftar mycket nära.

Ett kul minne är att jag under dyket faktiskt reflekterade över mitt eget beteende; i princip var det så att när det var "tigerfritt" så tog jag mig ganska stora friheter rörelsemässigt medan jag lät min pinne ligga kvar på botten eller nerstucken innanför viktältet - och så fort en tiger närmade sig å var det raketfart ner på knä med pinnen sträckt framför! "Jag är inte rädd för tigerhajar - jag kan fota"...

LUFT
Gen.djup: 5,4 m
Temp: +28C
Sikt: ca 20 m
Dräkt: 3mm våtdräkt
Bly: 10 kg (man skulle vara för tung för att vara stadig på botten)
200BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 200BAR)