Namn: Lösen:

Dyk nr: 249, Hammer Time, Bahamas


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Torfason och Pasi Järvinen  
DATUM :
2008-11-18
MAXDJUP :
17,3 meter
DYKTID :
56 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
330 ggr

Ja, detta var sista dykdagen för resan och vi skulle bara hinna göra två dyk innan vi var tvungna att starta överfärden mot West Palm Beach igen. Det började blåsa upp rejält och Jim ville komma iväg innan det skulle bli alltför "omtumlande" att korsa Golfströmmen på vägen tillbaka!

Hammertime var en ny dykplats som valdes av två skäl; det ena var att vi fortsatt ville försöka se stor hammarhaj vilket inte lyckats hittills och det andra var att vi ville ta revfoton igen - som avslutning.

Vi var första grupp i och strax efter nio var jag i vattnet! Återigen var det gott om kariisk revhaj, några citronhajar och fyra tigerhajar. Tänk vilken utveckling/förändring jag genomgått under dessa dagar. Från reaktionerna de första dagarna till nu då jag kommer på mig själv med att säga "come on, come closer, come to daddy" högt i reggen till tigerhajarna!!!

Använde tillfället till att träna på att ta ilder med haj (alla sorter) med färgglada rev i förgrunden, haj i mellandelen och båtens siluett i bakgrunden vid ytan. Tror inte att det blev så värst bra bilder men vi får se när jag hinner börja kika på dem. Kanske det kan bli några stycken!

Ingen stor hammarhaj för min del - men Johan och Pasi såg en på långt håll vid något tillfälle.


EAN36
CNS: 25% TOT: 25%
Gen.djup: 14,9 m
Temp: +27C
Sikt: ca 30+ m
Dräkt: 3mm våtdräkt
Bly: 10 kg (man skulle vara för tung för att vara stadig på botten)
200BAR -> 50 BAR (2 x 12l, 200BAR)