Namn: Lösen:

Dyk nr: 39, Harm och Galeasen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Michel  
DATUM :
2008-10-26
MAXDJUP :
10,3 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
4,5 meter
VISAD :
772 ggr

Kom iväg sent men beslutade oss för att ändå göra ett försök vid Galeasen. När vi kom dit så hade det börjat regna och det såg väl inte sådär jättetrevligt ut att gå i. Men sagt och gjort, vi bytte om och gick igenom dyket.

Planerna var att gå ner till 5 meter, följa linan till Galeasen och titta på det vraket. Sen om vi kände att det fanns luft så skulle vi följa linan ut mot Harm. Det blev inget av det vi hade tänkt oss. Medan vi ytsimmar ut mot bryggan där vi ska gå ner håller vi på att bli överkörda av en mindre motorbåt, kul erfarenhet för både förare och för oss. Inte. Sen visar det sig att min parkamrat har räknat fel på vikten (nytt underställ som var tjockare) så han får mer av mig vilket leder till att han tar sig ner med nöd och näppe och ligger lätt hela tiden förutom på 10 meter och jag får kämpa jag med att ta mig ner. Ingen rolig början direkt.

Linan hittar vi inte heller, tanken slog en att man kanske trots allt hade en djupberusning där på 5 meter med tanke på hur man betedde sig. Men det vore väldigt konstigt så det slog jag ur mig rätt fort. När vi väl hittar linorna så följer vi den högra ut mot Galeasen och äntligen(!) så ser vi iaf det vraket. Då har vi gjort av med så mycket luft att vi inte kommer kunna följa den andra linan ut till Harm utan vi simmar runt vraket någon minut och sen vill Michel gå upp. När vi kommer upp till ytan så riktigt lyser uttråkan ur ögonen på honom och vi ytsimmar tillbaka till bryggan, klafsar upp på stranden, kastar in sakerna i bilen och tar oss därifrån så fort som möjligt.Vi kom överens om att ta de där vraken en annan gång när det dels är ljust ute och dels så är det lättare nästa gång när vi nu vet direkt vart vi ska någonstans.

Parkamraters loggar:
Michel Bergqvist - Lillsved Värmdö Galeasen