Namn: Lösen:

Dyk nr: 235, Gustav Vasa


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-11-08
MAXDJUP :
25,6 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
271 ggr

Ner: 16:14
21/16: 2x12, EAN100 1x7
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 17,0 m

Fantastiskt kvällsdyk på Gustav Vasa. Att dyka är lite som att dricka vin. När man "slumpvis" plockar ut 20 flaskor på Systembolaget kommer en av dom att vara fantastisk. Sannolikt är nästa årgång ordinär och man får leta vidare. På vägen passar man på att bygga upp en lista med favoriter. På samma sätt dyker man på olika platser vid olika tillfällen och då och då råkar man på en fullträff. Dyket på Gustav Vasa var ett sådant dyk.

Vi hade fått höra av dom andra på båten som gjort ett dyk tidigare under dagen att sikten var fantastiska 25 meter. Vi drainade våra sjuor och fyllde dom med syrgas för att få lite extra säkerhet. Marcus och Johan hade kört lite olika tider i deco-planner som stämde väl med datorns uppfattning om tillåtna bottentider (trots att den inte fick vara med under förmiddagens djupare dyk).

Vi var ensamma om att dyka vid tillfället och mörkret hade hunnit lägga sig när vi hoppade i vattnet. Sikten var bra, strömmen obefintlig och harmonin total. Jag hade fått äran att leda dyket och vi tog oss i sakta mak genom lastrummet upp på fören och tillbaka till uppstigningslinan. Marcus simmade efter och filmade med kompaktkamera och spridd HID. Detta utan att varken jag eller Johan visste om att vi blev filmade. En stor bonus var att få se sig själv i vatnnet utan att vara medveten om att man var filmad. Att Marcus lyckades få till så bra material med kompaktkamera och HID var riktigt imponerande.

Efter avslutat dyk genomförde vi ett femminuters syrgasdeko med fem minuters uppstigning till utan.

Parkamraters loggar:
Marcus Sundberg - Oxelösund, Isbjörn
Marcus Sundberg - Oxelösund, Gustav Wasa