Namn: Lösen:

Dyk nr: 252, Alviksvraket, Tore


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin och Roland Högdahl  
DATUM :
2008-12-13
MAXDJUP :
10,6 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
490 ggr

Luciadyk på Tore - och nu skulle det äntligen bli besök på segelbåten där jag aldrig varit...

Mötte upp Robin och Roland på plats strax efter 11:00 och efter lite snack och ihopplock av utrustningen plumsade vi i.

Planen var att bara passera Tore för att lokalisera linan till segelbåten, göra en tur där och sedan ta Tore på vägen tillbaka. Detta för att säkerställa att det blev någon segelbåt den här gången. Roland etta, jag tvåa och Robin sist!

Ishuvepremiär för säsongen och plums i vattnet. Det bet lite och Robins dator visade på 3 grader vid ytan. Strax innan bad jag Robin lukta på mitt andrasteg på longhosen då jag fortfarende tyckte att det luktade konstigt (även vid förra dyket kände jag det). Robin säger direkt vad jag misstänker - stark parfymdoft! Undrar vad som hände med min reg i Johans bagage på vägen hem från Bahamas...Nåja, glad att han kunde ta den i alla fall - får väl tvätta ut den ordentligt för att bli av med parfymdoften och -smaken, inte så gott att ha i munnen kan jag säga.

Ner i sillmjölken (ca 1 meters sikt) och iväg. Framme vid Tore hittar vi inte linan till segelbåten och jag tänker att f--n, nu blir det ingen segelbåt den här gången heller! Vi gör en tur på Tore. Roland och Rbin gör varsin tur i lastrummet men jag avstår.

Efter en stund går vi ner på babordsidan och simmar runt lite kring botten. Haha, där ligger ju linan till segelbåten slak som attan och banne mig Roland pekar i riktning mot segelbåten. Jag nickar frenetiskt och vi ger oss iväg dit.

Framme vid segelbåten är jag nöjd, riktigt nöjd. Smäcker och helt kölrätt står hon där. Vi simar runt henne och kikar in i skuffen där hon är helt strippad.

Man gör ju segelbåten ganska snabbt och kylan börjar tränga sig på så vi beger oss hemåt igen via Tore. Struntar i Tore nu och följer bara babordssidan mot "hemlinan" och simmar "hemåt" i sakta mak.

Säkerhetsstopp på fem meter och sedan slutbiten till bryggan där vi går upp.

Trevligt dyk trots dålig sikt och lite kyligt.

LUFT
Gen.djup: 7,6 m
Temp: +4C
Sikt: ca 1 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
95 BAR -> 50 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 15,7 l

Parkamraters loggar:
Roland Högdahl - Alviksvraket - Tore