Namn: Lösen:

Dyk nr: 254, Björkviks Brygga, Ingarö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2008-12-26
MAXDJUP :
11,8 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
428 ggr

Annandag Jul-dyk!

Hämtade upp Robin hemma och vi drog ut till Björkvik den här gången. Var ju länge sedan vi var där - bergis har vi inte varit där sedan i somras.

Framme i Björkvik var det några bilar parkerade men inga dykare alls idag. Kanske jäser folk sina julstinna magar idag...

Plockade ur bilen och plockade ihop grejorna i lugn och ro. Ganska precis när vi skulle gå i kom det några flanörer förbi, en svensk herre och några besökare från Polen. En av dem en relativt ung tjej var dykare också men de skulle ju inte dyka här idag men lite dyk- och utrustningssnack blev det allt.

Robin, som för dagen hade införskaffat nya och förhoppningsvis varmare innervantar, var lite nyfiken på om de skulle hålla fingrarna varmare.

Vi gick i ganska precis ett och vadade ut en bi innan vi gick ner på ca 2.2,5 meter, Ja, kanske inte vi direkt - Robin var lite för lätt då han även hade tagit på sig en extra tröja innanför understället - så jag fick vänta lite på honom därnere.

Siktan var fin, till och med jättefin, så vi simmade ut i lugnan ro och kikade runt på de många simporna och spiggen. Såg en "jättespigg" (kan man skriva så?) och viftade på Robin för att han skulle få se. Den var nog knappt 10 cm stor och såg precis ut som en gobi gör med ögonen nästan sittandes på huvudet. Söt liten rackare.

Vi tog det lugnt och fint och sikten försämrades gradvis ju djupare vi kom, men den var nog aldrig under 5 meter, Efter en stund så fryser Robin i alla fall om fingrarna så vi vänder om igen och tar det lugnt tillbaka. Hittar en ljus fin liten tånglake under en gren och viftar in Robin för att visa.

Sedan simmar vi tillbaka så långt vi kan för att slippa ytsimma. Går upp när vi är på ungefär 1,5 meters djup.

Som vanligt blir det lite skitsnack medan vi plockar ihop våra grejor och förbereder hemfärden som går via Bandhagen för att släppa av Robin och sedan hem till Knivsta.

LUFT
Gen.djup: 7,6 m
Temp: +4C
Sikt: ca 6-8 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
170 BAR -> 140 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 16,3 l