Namn: Lösen:

Dyk nr: 147, Harm, förbi Galeasen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-12-28
MAXDJUP :
17,1 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
5-6 meter
VISAD :
751 ggr

Dax för lite mer dykning efter alla sällskapsspel o fika o äta o ...sånt man gör under juhelgen. Skönt o komma ut för lite frisk luft o dykning.

Danne hämtar upp mig tidigt tidigt söndagsmorgonen kl 8, det är -7 ute men solen skiner klart vilket gör det t. en riktigt mysig morgon.Vi har bestämt dagens rutt t. Harm o sen Trassel.

Väl framme vid Harm står jag o velar om jag ska köra dyket med stage elr inte, Danne gör det lätt för mig då jag kommer tbax från utedasset har han ställt ut båda våra o då är det ju klart att jag kör på stage. Jocke har fått tips från någon i Sala Silvergruva om att de brukar ha ett sittunderlag över bröst o mage under dräkten när de dyker för att hålla sig varma. Jag har idag bestämt mig för att prova om det funkar bra.

Vi går bort med våra riggar t. strandkanten (elr bänken vid strandkanten rättare sagt) och går tbax o svidar om det sista. Pust o stonk gå t. stranden med stagen i famnen, handen...andra handen, båda händerna. Att en stage ska va så himla OTYMPLIG att bära på.

Ner i vattnet, ytsimma bort t. bryggan, gick ovanligt lätt idag för det gick inte massa vågor som det alltid annars gör.

Då varken jag elr Danne dykt här på länge var vi lite osäkra på var exakt linan går ifrån vid bryggan, men vi gick iaf ner och sen hittade vi på den efter en stund. Då vi hittade på den nya linan, som går via Galeasen så följer vi den bort. Det tar ju sin lilla stund men det glider på bra ändå tycker jag. Ser ut att va riktigt hyffsad sikt idag.

Till slut är vi då framme vid vraket och vi börjar vår rundtur, då jag inte hittar nåt bra ställe att hänga av oss stagen på så hoppar vi över all penetrering, lite trist men va f-n bra o träna att dyka med stage iaf. Ja Jocke ställde ju om andningsmotståndet på reggen t. stagen och det blev en riktigt markant skillnad. Funkar riktigt riktigt bra nu, känner nästan som den ska friflöda nån sekund på väg ut t. vraket, men då tänker jag på att andas riktigt riktigt lugnt o då ger det med sig.

Nåja, ute på vraket tittar vi in lite på toan, jag är sugen på att simma genom styrhytten, men det verkar inte va ömsesidigt från Dannes håll så vi fortsätter föröver på styrbord sida. Tittar på vrak, prylar, sjunker ner lite lastrummen o tittar lite. Men sikten är inte så bra därnere så vi hoppar även att simma genom där. Vi dyker runt, det är en hel massa simpor o en hel del abborrar oxå. Men vi är ju här för att titta på rosten ;o)

Vi tittar i alla håligheter o på allt i fören sen vänder vi o dyker akterut. Tittar på hålet i skrovet där jag sjunker ner på insidan o Danne tittar på utsidan. Jisses så stort hålet är, förvånas varje gång jag ser det. Strax härefter byter jag t. bakpaketet då jag har 100bar kvar, för att slippa ha en lätt stage hela vägen tbax t. stranden. Det slår mig att jag kanske blir lite lätt idag då jag har en extratröja+sittunderlaget på mig.

När vi kört varvet runt föreslår Danne att vi ska ner o titta på roder o propellern. Sagt o gjort, ner dit o titta. Jag tar en liten tur fram t. propellern som jag aldrig lyckats titta på tidigare (har inte sett den helt enkelt, trots att jag varit där). När vi varit där o tittat så dyker vi tbax mot stranden igen, för nu börjar jag känna mig lite småkall.

Tycker det går lika smidigt tbax, det glider fint. Lite smått orolig över att känna mig lätt, men det är ju bara inbillning o det släpper efter en stund. Danne hittar på en massa bus, som vanligt...hittar nåt rör t.ex. han blåser genom...

Vi ligger på säkstopp en stund innan vi dyker bort mot stranden. Jag förvånas över hur lite jag fryser, trots nästan 1h i det 3-gradiga vattnet. Jag förvånas även över hur mycket lättare det går att gå med dubbelpaketet på ryggen, behöver inte stanna och vila en enda gång mot tidigare då jag fick stanna minst EN gång. Däremot är det fortf. lika bångligt att bära stagen, då får jag stanna och vila flera ggr.

Vi packar in riggarna i bilen, lika så dräkterna. Vi hoppar in i bilen o häller i oss lite soppa på vägen bort mot Rindö o Trassel. Det är en ljuvlig vinterdag, kallt o soligt o soppan värmer riktigt gott.