Namn: Lösen:

Dyk nr: 148, M/S "Trassel"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-12-28
MAXDJUP :
8,2 meter
DYKTID :
43 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
3-4 meter
VISAD :
603 ggr

Jepp, efter lite väntan på färjan tar vi då oss över t. Rindö. Jag är något osäker på exakt hur man ska åka, men jag tänker "jag känner nog igen mig när vi åker förbi avfarten". Och mycket riktigt känner jag igen avfarten med den "spanska svängen", rätt direkt :o)

När vi kommer fram t. småbåtshamnen möts vi av en rad med bilar. Fler dykare, va skoj!!! Vi knallar ur bilen o går fram t. de andra, några har dykt o e riktigt frusna så jag passar på att dela med mig av tipset med sittunderlaget. Jag visar Danne var Trassel ligger o sen går vi tbax t. bilen o svidar om o tar oss ner t. bryggan där vi hoppar i. Får spotta om i masken flera ggr då spottet frusit t. is. Väl i vattnet gör vi s-drill (som vanligt då) innan vi går ner o stöter faktiskt på linan direkt.

Vi följer linan bort mot vraket o snart är vi framme. Vi dyker i fören o sen följer vi babord sida akterut, vi går ner längst bort i lastrummet. Tittar lite, går upp o sen försöker jag visa Danne att maskinrummet är därunder o det som ligger därinne. Jag lyckas nog göra mig förstådd o vi dyker ner igen o tränger ihop oss därinne :o). Jag tänker att jag ska vända mig om men lyckas dessvärre fastan lätt med ena fenan i nåt...hm så jag bestämmer mig att böka mig ur o backa hela vägen ut. Sagt o gjort, jag lyckas haka loss fenan (som sagtt inbökad i nån form av rör som satt löst vid väggen) o så backar jag ut, men oj så jag har siltat upp därinne *skäms*.

Vi stiger upp lite, jag visar muggen som ligger på vraket o en massa andra sevärdheter (typ ratt, toa o sånt). Vi snurrar runt lite på vraket o tränger oss in bland hytterna en o en. Trångt värre är det men kul. Vi dyker runt aktern o min parkamrat får för sig att skrika i reggen in på toa av nån anledning, tror det va ekot han skulle kolla. När han skrek in genom ventilen på toan blev effekten att en del silt for ut...

När vi nåt runt aktern o kommer t. ventilerna på babord sida så stannar Danne jättelänge vid en ventil, han är helt uppspelt o ska visa mig nåt. Jag tittar in o ser...inget...tittar in o ser...aah porslinet...coolt, som jag har letat efter det :o) Han vill att jag ska titta igen o visar *flaska* *uppochned* så jag tittar in o ser flaskorna som står uppochned på översta hyllan, ååå va kul o se sånt.

Vi snurrar runt en stund t. på vraket o när vi når fören igen visar jag att jag e lite kall så vi tar oss tbax utmed linan. Ja vi var ju förstås nere o tittade på rodret, jag såg en jättesimpa där på botten, den såg ut att ha ätit en hel dykare. Vi ligger på säkstopp en stund o lyser in bland alla stenblocken. Sen är även detta dyk slut.

När allt är färdigpackat in i bilen så är det dax för varm choklad o macka o hemfärd. Vi sitter o småsnackar hela vägen hem. I skärmholmen stannar vi t. vid Mac D för Danne vill ha mat, det blev några cheeseburgare för hans del, som han plockar upp i farten :o)

En riktigt skitkul o skittrevlig dykdag helt enkelt. Kommer hem skapligt t. familjen o kan umgås med dem oxå.