Namn: Lösen:

Dyk nr: 255, Alviksvraket (Tore)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2008-12-31
MAXDJUP :
10,9 meter
DYKTID :
24 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
533 ggr

Traditionellt nyårsdyk - i år på Tore (var annars ;-)...

Mötte upp Robin strax efter 11:00 och där var fullt med folk - mer än på Divers Night! OT var där och Lidingö samt lite annat "löst folk". Det verkar som om alla försöker få till ett nyårsdyk, kul!

Efter lite snack och ihopplock av utrustningen plumsade vi i. Det hade ju varit lite dykare i redan om man säger så, och sikten var väl inte den bästa men skönt att badai alla fall!

Vi simmade ut till vraket och väl där bytte vi plats så att jag ledde och Robin följde. Ville köra ett varv efter botten innan vi gick upp på vraket idag. På väg runt möter vi ett stim med abborrar och med så otroligt mycket "abborr-bebisar" så att jag först trodde att det var flagor/eller silt från vraket! Kul att se att det blir flera...

Vi körde sedan en tur ovanpå vraket, men utan att penetrera (det var väl en halvmeters sikt på själva vraket så det kunde lika gärna vara). Och sedan var det dags att vända om och gå tillbaka till kajen.

Skönt att ligga i, stilla och fint, utan att egentligen göra något särskilt. Inte var det så kallt heller fast det idag hade krupit ner till ynka 2 grader i vattnet. Inte ens Robin frös nämvärt - kanske berodde det på att att han nu använde argon till dräkten och inte helium som senast!!!

Upp och plocka ihop grejorna och sedan iväg. Robin stannade kvar en stund men jag hade lovat att stanna till på hemvägen vid 12:30 och lämna av en grej och jag var redan sen...

Slut på dykåret 2008! Ett dykår med klart varierande dykning. Fick ju några finfina makrodyk i Malaysia på vårkanten samt det stora hajäventyret på Bahamas i november som de abslouta höjdpunkterna det här året. Men jag vill inte heller förringa dyken på Väderöarna och några av dyken här hemmavid. Även om det inte finns så mycket att se och det inte blivit många "nya" dykplatser härikring så älskar jag ju att bara få plumsa i! Drygt två månader gick ju tyvärr bort i och med diskbråcket i juli - men det är ganska OK nu.

LUFT
Gen.djup: 6,7 m
Temp: +2C
Sikt: ca 1 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
130 BAR -> 110 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 11,9 l