Namn: Lösen:

Dyk nr: 268, Digerhuvud, Skrevan


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-12-28
MAXDJUP :
30,5 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
440 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Efter lite kontakter kors och tvärs så blev det en rejäl samling av dykmaffian på Gotland uppe på Diger. Barthen hade släpat sig från bästkusten och fått med sig brorsan till Fårös fägring (som vanligt med inkomplett utrustning men ändå härligt att träffa den glada exilguten). Tjappe och Johan och Osten och Nyberg och Henrik. Ja, alla som är nåt i dykvärlden på Gotland var på plats.

Lokalbefolkningen var kvicka i vattnet och sen hasade vi oss ner. Lite tveksamt i början men sen .... JABBA! Kanonsikt och härligt att komma i vattnet. Efter en skvätt så mötte vi vännerna som var påväg tillbaka. Härligt att ligga på rygg på 20-25 m och kika uppåt mot ytan och se dykare och ytan klart från det djupet - mumma.

Lampan glappade gott men sikten var ju kanon med ytljus så det funkade OK. Dock blev det trassligt när jag hade lamptrassel, försökte få loss backuplampan (kika på bild på Julas pistolhake), kameran skulle hanteras och byta reg för sidoflarran tog slut. Rörigt men man lär sig ju alltid nåt.

Otroligt trevligt och mysigt på slutet så jag ville ligga kvar och fotografera och mysa på 5-10 meter. Matti såg lite besvärad ut och förklaringen kom sen. Matti lyckas ju ALDRIG få handskarna täta oavsett modell och ringar/ej ringar. Det rann väl ut en halvliter kallvatten ur handskarna när vi kom upp och det tog väl 54 minuter innan han kunde röra fingrarna ordentligt. Ja ja, jag säger bara gummihandskar!

Härligt julnöje med goa gubbar! Vi ses 2009!


2 x 1 kg fot
Faber 2 x 6 x 300 & 7 l. alu
200 -> 120 / 190 -> 0
SAC 14,5