Namn: Lösen:

Dyk nr: 270, M/S "Trassel", Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-01-10
MAXDJUP :
11,6 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
706 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ja, så var då 2009 igång med dyk.

Hedersknyffeln Bill for förbi och kollade isläget dagen innan och rapporterade att det var isfritt över vraket. Till hans stora besvikelse så stretade jag mot samling 10 i Vaxholm - Bill behöver ju sin skönhetssömn. "Äh, vi kanske passar på det" var hans sista kommentar.

Mauritz hämtar mig och får tampas med Uno-besten. Henrik hämtas och Skumbil möter upp i färjeläget. Å vad får vi se när vi kommer till piren vid Trassel??? Jo, där är Bills bil och L-Å:s bil och bubblor i vattnet. Fy för Sören! Bill har ju rätt, han behöver sin skönhetssömn och ändå så ligger han där i drickat och bubblar vackert redan när vi kommer fram. Så kan det gå!

Hur som helst så pillar vi ihop pryttlarna och jag är först i. Mauritz är två så vi parar ihop oss och så får Alveskog och Ahlgren vara kompisar. Varken jag (min ligger på Otäck för kabelbyte) eller Ahlgren (kanisterna ville tydligen ligga hemma i Tullinge....) hade riktiga lampor så det blev ju bra parning.

Surfade runt botten, upp i vraket och kikade in i maskinrum, mugg och byssan. Litet språngskikt på 5 m tyckte jag mig kunna se. Inte så farligt strömt som det kan vara. Hittade porslin i hyllan men fasen vad trångt det är och jösses så svårt att vara snygg och smidig och avvägd och cool och duktig vid penetration. Och backa ur ska vi inte tala om, lika svårt och fyllt av ovilja som vid vanlig penetration. Suck.

Vi lämnade vraket och drog runt piren och kollade på den trasiga ekan, ett gäng varmvattenberedare och en gammal bil som kanske är en MB (men kan mycket väl vara nåt annat, svårt att säga). Mauritz fotade bra och vackert (tacka faan för det med en sån jädra kamera) men vi var båda lite lätta, squeezade och kylslagna efter en tre kvart så vi satsade hemåt. Närmare ytan var det bara 1 grad. Brrrr.

Bra dyk, trevliga kamrater och så vann jag - jag var i både längst och djupast! Vem har påstått att detta inte är en tävling??

2 x 1 fot
Faber 300x2x6
190 -> 78
SAC 14,6