Namn: Lösen:

Dyk nr: 182, Lillsved, M/S Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Isac & Johan  
DATUM :
2009-01-11
MAXDJUP :
17,7 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
672 ggr

d12(21%)
mysig dykdag med diverse trevligt folk. Det åt's, det dyktes, det snackades. Allt en perfekt dykdag skall innehålla. Fick äntligen träffa på Linda och Jonas vilket var mkt trevligt.
"4st dykare skulle dyka Harm, dom tappade bort 1 o så var dom bara 3. 3st dykare skulle..." nää det hela börja ganska kaotiskt. Jag Johan, Isac och Marco skulle dyka ihop med jag och Johan i en grupp och Marco o Isac i den andra. Vi gick ner på sedvanligt vis och tappa bort varandra direkt... efter en stund så hitta vi på varandra igen o även linan ut till Harm. Dock så saknades 1 dykare, Marco! Vi vänta några minuter o sedan tummade jag för att gå upp o se var han var. Han befann sig då en bit ut o vi vänta på ytan en liten stund o gick sedan ner igen för att leta reda på honom.
Nåja jag trodde att Marco var framför oss sakta simmandes ut till Harm, så vi drog efter honom men kom inte ifatt honom förens vi skymta aktern på Harm och hans lampa, bra tänkte jag nu har vi hittat vår kamrat, men icke. Det visade sig att det var ett annat dykpar. Vi snurrade runt lite o simma fram till fören där Isac (tror jag) fick lite problem med öronen så vi gick upp några meter o där släppte det tillfälligt. Efter en check av grabbarnas luft förråd så blev dax att dra sig tillbaka så vi simma förbi styrbords sida där Stavklint rände in i Harm för en sisådär 40år sedan. På vägen tillbaka ville jag ha lite koll på grabbarna så jag la Isac först o sen simma jag och Johan bredvid varandra strax bakom. Det gick bra några blev dock lite lätta på säkstoppet så det fick bli lite stenplockning :)

Marco ja; han hade gjort en snygg uppstigning enligt honom själv precis efter det att vi gick ner igen, även han gick då ner igen för att simma ifatt oss men då hade tydligen linan flyttat på sig så tyvärr så blev det inget Harm för honom idag. Men nästa gång så...
Tack även Lena som koordinerade oss dykare från ytan på ett mkt bra sätt.

Efteråt så blev det korvgrillning samt en trevlig pratstund