Namn: Lösen:

Dyk nr: 160, Stora Barriärrevet, Ribbon Reef 10, Cod Hole


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-12-10
MAXDJUP :
33,2 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
VISAD :
279 ggr

Australien. Va där med familjen för att hälsa på min bror som pluggar i Brisbane ett år. Johan mötte upp i Cainrs och vi gör en roadtrip därifrån och ner till Brisbane. Först på schemat va en tredagars liveaboard med TAKA. Bara Johan och jag. Föräldrarna fick vandra runt i djunglerna istället.

Johan hade jobbat som volontär i två veckor på Mike Ball Dive Expeditions tidigare så han kunde många av dykplatserna. Gött för mig :)

Utfärden började på tisdag eftermiddag och båten gjorde en 12+ timmars resa hela vägen upp till Cod Hole där vi va framme onsdag morgon för att göra vårt första dyk. Planen var 4 dyk på onsdagen, 4 på torsdagen och 2 på fredagen sedan tillbaka till Cairns. Eftersom vi helatiden förflyttade oss söderut va det inte så långt kvar till Cairns när sista dyket va avklarat.

Så till dyk nr1:
Johan visste att det skulle finnas Pygmy Seahorse här på en speciell korall. Men han hade aldrig lyckats se dom. Vi hörde att en guide skulle peka ut dom för några intresserade, så vi hängde på. De fanns på 33m och det visade sig vara väldigt strömt, i fel riktning. När jag väl lyckades kämpa mig fram till korallen och guiden pekade var jag skulle titta såg jag inte ett skit, jag visste att dom va små, men hur jag än letade lyckades jag inte se dom. Fumlade lite med kameran och sen skulle en annan person titta. Eftersom vi va på 33m och det va väldigt strömt va tiden ganska begränsad. Lite besviken simmade vi vidare. Första dyket va mao inte jättelyckat, drog mycket luft och dyktid i onödan.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Australien, GBR, Ribbon reef no10, Challenger Bay
Johan Kärnhall - Australien, GBR, Ribbon reef no10, Cod Hole
Johan Kärnhall - Australien, GBR, Ribbon reef no10, Cod Hole
Johan Kärnhall - Australien, GBR, Ribbon reef 10, Lighthouse Bommie