Namn: Lösen:

Dyk nr: 272, Lervik, Åkersberga


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-02-14
MAXDJUP :
10,2 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
564 ggr

Eftersom isdyket med Grodorna i Largen frös inne (!) så föll jag för Heinrich tjat. Vi surrade om Räfsnäs och Gräddö men valde att kolla isläget på närmare plats eftersom det var typ -10 inatt. Jag har aldrig dykt i Lervik tidigare så varför inte.

Glatt konstaterar vi att det är relativt isfritt, bara lite flak i viken och hyggligt i största allmänhet.

Väl ute ur bilen började det snöa så vackert och var -4 i luften. Påklädning och ihopp. Grattis, läckande handske på höger hand igen. Mysigt när 0-gradigt vatten tränger in så där lagom. Nu var det ju SBS så jag har inget att skylla på. Lilla tråden för luftvandringen till handsken fyllde även funktionen att låta vattnet vandra in i handsken. Inte optimalt konfigurerat. Men hyggligt lätt åtgärdat.

Vi (= H i detta fall) navigerade rejält åt h-e, vi hamnader överallt men inte på segelbåten. Lite okulärbesiktningar på ytan och 35 min senare så dök båten upp. Vacker, men jag gillar nog bäst jeepen (Land Rover) och elmoppen. Ja ja, även en viking kan tycka att det börjar bli svalt efter 50 min och med blöt hand. Trevligt dyk med bra sikt för Lervik enligt uppgift. Lite muppig avvägning och kassa krandrillar men Lailas bak piggade upp efter dyket.

2 x 1 kg fot
Faber 2 x 6
240 -> 120
SAC 17,1