Namn: Lösen:

Dyk nr: 274, USS Spiegle Grove, Florida


DYKARE :
PARKAMRAT :
Joaquin Benet  
DATUM :
2009-02-21
MAXDJUP :
30,5 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
22 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
415 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Efter ett fruset ytintervall (sjukt, jag är i Florida, inte Lervik) med en påse chips och lite vatten var det dags igen. Vi hade glädjen att få besök av delfiner runt båten under pausen. Piggar alltid upp.

Denna gång satsade vi ännu hårdare på penetration och fick till en hel del spännande vändor inne i skeppet. Precis som boken förespråkar så blev andra dyket djupare än första. Finfint. Mitt i dyket fick Joaquin för sig att han skulle ner i ett hål och stack som en tandläkarborr rakt ner.

Då inser jag att jag saknar min lampa. Det blev några sekunder av funderande – hur gör jag nu? Sticker efter i mörkret med risk att inte hitta ett skit (eller Joaquin kanske jag ska säga) eller vackert vänta? Jag hann inte fundera så länge för han kom tillbaka och undrade varför jag inte följde med. Förklarade och så simmade vi tillbaka och hittade den lilla darlingen!

Wonderful! Och så hittade jag en gigantisk blå papegojfisk som helt ostört nafsade och jag fick fina fotomöjligheter. Tillbaka till penetrationen och vidare i gångarna. Efter en stund signalerade Joaquin deco-varning och givetvis så gick det vansinnigt fort så hade han 7 minuter deco. Vi hängde lina tillsammans och var ganska lonely. Vart hade alla tagit vägen?

Efter en stund smyger sig en riktigt fet barracuda upp bakom oss och det blir några foton innan Jaquimes deco äntligen lagt sig (jag ville ju undvika att pissa i lånade prylar….) så stack vi upp. Alla satt lite småsurt och väntade och tyckte väl att vi dök lite onödigt länge. Jag tyckte det var finfint.

Helt klart värt ett besök i Key Largo.22 lb (3 mm våt long john, 5 mm top, ingen huva el boots)
80 cf alu, EAN 30%
199 -> 35
SAC 16,9