Namn: Lösen:

Dyk nr: 409, Gotland, Hallshuk


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-01
MAXDJUP :
8,2 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
406 ggr

Som tur är finns alltid två sidor av samma mynt. I morse (söndag) när vi vaknade låg havet i det närmaste spegelblankt framför huset. Vi beslutade snabbt att vi skulle packa ihop och städa och fixa och sedan dra upp till Hallshuk för att göra ett RIKTIGT dyk innan färjan skulle styra kosan mot Nynäshamn igen på eftermiddagen.

Vid halv 12 var vi framme, vågorna såg mycket hanterbara ut. Bara gammal sjö som bröt lite lagom över pallkanten. För att vara på säkra sidan fixade Anders ett rep och en boj som fästes på vardera sida om pallkanten så vi hade något att dra oss fram i precis där vågorna bröt, detta funkade kanon!

Så fick vi oss till slut ett av de där fantastiska dyken vi förväntat oss när vi åkte i torsags kväll. Lätt 25 meters sikt, solen lyste upp raukarna och de vita grus och stenformationerna och det kändes som att ligga i ett enormt akvarium. Stora plattfiskar vart man än såg och Jonas såg även en enorm torsk i en stenränna, men vi andra missade den tyvärr.

Mitt under dyket fick jag se att ena spännet på Annikas batteripack var helt uppknäppt. Jag simmade snabbt fram och stängde det, men både lampan och batteriet var dränkt visade det sig efter dyket. Crap!

Tilja tog massa bilder, som vi tillsammans på färjan hem satt och pillade med på hans laptop. Sjukt fina bilder, de kommer nog upp i morrn i ett album hos honom.

Efter ett tag insåg vi att det var dags att gå upp och med hjälp av Anders riggade rep tog vi oss lätt och snabbt över pallkanten och sedan vidare upp på land. Vi åkte tillbaka till stan, avslutade helgen tillsammans på MC i Visby innan det var dags att rulla på färjan.

Tack allihop för en UNDERBART trevlig helg!