Namn: Lösen:

Dyk nr: 596, Gotland - Hallshuk


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-02-27
MAXDJUP :
4,9 meter
DYKTID :
18 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
871 ggr

Jag, Linda, Jonas och Jesper packade ihop oss i två bilar och begav oss till Gotland för en långhelg med rauk-dykning tillsammans med Anders och Annika.
Den första dagen blev dock lite väl spännande på ett blåsigt Hallshuk. Vi trotsade vädrets makter och tog oss ner i havet som stundtals hade väl höga vågor. Linda var klok nog att inte ge sig in i kaoset medans jag och Roos forcerade vågorna och tog oss ner i skydd bakom pallkanten.

Det gungade rejält även nere på botten och efter lite om och men så tummade vi dyket. Ingen av oss var dock beredda på baksuget efter vågorna. Jag nyttjade alla tekniker som jag kunde påminna mig om, lågt simmande "cave-style", "pull and glide" men strömmarna var brutala och ingenting att få fäste på. För en sekund såg jag hela scenariot framför mig när sjöräddningen skulle få plocka upp mig halvvägs till Nynäs, det hade varit något pinsamt.
Jag fyllde vingen och hade efter 15 minuters hederligt ryggsim tagit mig upp på pallen igen där jag snopet kunde konstatera att man INTE SKA UNDERSKATTA STRÖMMARNA, inte ens i Sverige.

Slutet gott, allting gott och en erfarenhet rikare.