Namn: Lösen:

Dyk nr: 65, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-08
MAXDJUP :
31,4 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
546 ggr

Klockan ringde tidigt precis som dagen innan när jag och Per åkte ut med Blackan.

Denna dag skulle vi tillsammans med Peter och Reine åka ut till Dalarö och tillsammans med Mattias i hans båt göra 2 dyk.

Det första hade vi redan innan hoppas på att göra på Sappemeer. Efter morgonkaffe hos Mattias på Kymmendö packade vi båten full med massa dykprylar och begav oss ut emot Biskopsön. När vi kom fram så var sjön lite halvt otrevlig så vi ändrade dykmål till Tyr, vilket i och för sig jag och Per hade dykt på dagen innan med Blackan men vi hade absolut ingenting emot att göra ett till dyk på henne.

Vi var i först och gjorde en lugn och fin nedstigning till den förlista bogserbåten.

Sikten var något bättre än dagen innan, jag uppskattar det till 8 meter. Per hade kameran med sig och jag spenderade första 10 minuterna att lysa på olika prylar som han fotade. Länk till Pers bilder:


Dyket blev faktiskt bättre än igår, kanske för man börjar känna sig lite säkrare och har mer tid till att fokusera på detaljer. Vi simmade akterut just ovanför däck, lyste och kollade in prylar, dörrar och innanmäten. Per fotade men sen hände det något med hans inställning av kameran. Han fipplade ett tag men sedan ryckte på axlarna som en mellanstadieelev, och vi fortsatte dyket utan fotograferande.

För första gången såg jag också in i styrhytten bakifrån där dörren står öppen, man kunde tydligt se plywood-ratten som Thulin pratade om på Blackan igår under vrakgenomgången. Man kunde i och för sig spendera mer tid att lysa in där men det får bli ett senare projekt en annan dag.

Vi simmade sedan runt styrhytten och upp på taket och kollade in radarvispen, men nu närmare än igår. Jag tycker hela masten ser häftigt ut faktiskt. Måste kollade in den igen nästa gång också. Allt är liksom så HELT och hänger kvar där.

Vi mötte på de andra dykarna på vägen upp, gjorde ett stopp på 5-6 meter, tittade på våran coola helmask-buddy Mattias och Reine några ögonblick för att sedan bege oss till ytan och försöka komma upp i båten.

Bra dyk på Tyr och jag hoppas man snart kommer ut hit igen.

Efter de andra dykarna var klara åkte vi till Mattias och lagade lunch!
Åt och drack lite kaffe för att sedan bestämma vilket vrak vi skulle dyka på som avslutningsdyk.