Namn: Lösen:

Dyk nr: 66, Kai


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-08
MAXDJUP :
8,7 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
669 ggr

Efter lunchen till MYCKET gott kaffe hos Mattias på Kymmendö diskuterade vi om vilket vrakmål vi skulle välja för dyk nummer 2. Efter lite dividerande fram och tillbaka valde vi Kai som primärt val eftersom de låg relativt nära och en fin avslutning på dagen. Victor var också i åtanke men valet föll på Kai denna gång.

Vi samlade ihop prylarna efter luftfyllning och bar ut paketen till båten igen (puuuu), satte fart emot Söderhällsfyr där det upp-och-vända vraket ligger.

Oceanen var lite orolig men inte farligt, det gungade lite när vi kittade på oss paketen och de sista pryttlarna. Jag och Per var i först precis som på Tyr och de andra kom i ungefär 20 min senare. Vraket låg mycket riktigt nästan helt uppochnervänt, dvs med skrovet uppåt. Nedstigningslinan gick rakt på propellern vilken var lite häftig. Man undrar hur de såg ut när vraket förliste...hade varit intressant att se händelseförloppet.

Vi simmade runt vraket ett par gånger, kollade in i skrymslen och luckor. Det fanns också några riktigt stora swim-through hål vilka vi vågade oss på :)

Botten var väldigt ljus och djupet är endast 8-9 meter så sikten blev ju därefter. Uppskattningsvis 8-10 meter.

När vi hade några minuter kvar på dyket så mötte vi den röda Vikingdykaren med helmask med hans två parkompisar Reine och Peter. Dom såg nöjda ut och fortsatte dyket runt och omkring vraket medans vi begav oss uppåt ytan. Datorerna visade inte på något stopp men vi gjorde ett rutinenligt litet flummande stopp vid propellern någon minut innan vi gav oss in i kampen med att komma upp i båten.

Fint dyk och rolig avslutning på en förträfflig dykhelg. Tack dykkompisar för trevligt umgänge.