Namn: Lösen:

Dyk nr: 155, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-07
MAXDJUP :
26,9 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
636 ggr

Efter hela 3h ytintervall hoppar vi i från Blackan ännu en gång i farten, Tulle har även denna gång hållit en otroligt utförig dykbriefing med namn på lotsare och en utförlig ritning över IH (som jag dessvärre glömde ta kort på). Vi ytsimmar iaf bort mot svarta mojjen o följer linan ner, efter att jag fått hjälp att hitta min buddy i allt virrvarr av dykare i svarta dräkter ;o) Tur att vi har guldiga robustlampor o inte svarta hidar. Det är riktigt strömt hela vägen ner men sikten ser riktigt bra ut vid grundet där betongklumpen är (men det skulle snart fixas till). När vi följer linan ut mot vraket försvinner sikt och ljus, men vi fortsätter ändå neråt. Ser redan i aktern att det är riktigt riktigt dålig sikt på IH, där spolierades våra dykplaner på att ta oss t. bygget. Målet är iaf att titta på reservpropellern då jag inte sett den förr.

Vi dyker föröver, känner mig smått djupberusad men har ändå trim o avvägning ändå. Vi kommer t. backen o dyker över vraket för att då titta på reservproppen. Lyser in under det utstickande taket för att se hur långt in det är t. ev. vägg, men då jag inte ser någon vägg så håller jag mig i nivå med tak/däck för att inte tappa den enda referens vi har. Sjunker ner lite lite o anar faktiskt proppen där, mitt i allt mjölkiga Östersjövatten. Jag är nöjd då jag sett den o sett hur STOR den är. Vi fortsätter mot babord sida och dyker runt aktern några ggr. Tappar trim o avvägning ett par ggr o känner mig strulig. Letar efter linan ner mot roder o propeller men ser den inte. Jocke undrar om vi ska tumma dyket o jag svarar jaa, men precis vid uppstigningslinan kom jag på att jag faktiskt vill titta på ratten oxå, den är så stor o fin. Sagt o gjort, vi dyker o tittar på ratten, saken är den att man nästan får simma in i den innan vi ser den. När vi gjort detta så dyker vi runt o mot linan igen.

Ska bli skönt o stiga upp nu, men får kämpa friskt för att ta mig tbax mot grundet. Jag simmar o simmar men känns inte som jag kommer någonstans, visst är det strömt men jag borde ha gjort mer ordentliga frogkicks, mer driv o vrid i dem så hade jag inte behövt bli så andfådd. Det känns som en evighet innan vi är framme o jag försöker vila bakom grundet, vilket inte heller eg. är så smart då det är från sidan det strömmar.

Nåja, andfådd o korkad tar vi oss mot linan, på nåt sätt lyckas jag silta upp botten här (men det gör även min käre buddy ser jag sen när vi stiger upp utmed linan) gång på gång, va pinsamt.

Vi tar oss uppåt i det strömma vattnet, jag vägrar släppa taget om linan (men jag håller inte i linan utan runt linan i ett pekfinger-tum-grepp) då jag redan är trött efter mitt kämpande mot grundet vill jag inte dras med strömmen åt nåt håll. Lyckas tömma allt som jag ska men har ingen bra avvägning elr trim o känner mig allmänt jättekass o funderar starkt på att avanmäla mig från Tech1 "nä fy f-n om jag är såhär kass kommer jag aldrig att klara den i sommar, inte någonsin".

Uppe på ytan blåser det kallt o vi får ligga där en stund o vänta på att Blackan ska hämta upp oss. Simmar som små tokar o griper desperat efter dykstegen o klamrar mig fast "jaaa äntligen". Pustar där en liten stund innan jag långsamt tar mig uppför stegen, hjälpen från Andreas känns riktigt bra nu när jag är trött. Men på nästa utfärd ska jag klara stegen själv... jag är ju en "kan-själv-tjej" jag ;o)

Nåja, smått besviken över min dåliga prestation går jag surt o sätter mig på bänken o tar av mig prylarna. Muttrar o svär en stund över det mesta o försöker nog, utan resultat, att skylla nåt på Jocke, vilket inte alls går :o) Har inget att anmärka på herrn!!! Jag är nog bara avis på honom. Nu vet jag vad jag ska träna mer på; driv i froggisarna o ännu mer uppstigningar.

Mitt dåliga humör går snart över o vi börjar ta emot andra dykare o skruva isär o packa ner våra dykprylar. Smakar nån bulle till (lika god den, nån form av bulle med nötter) och dricker lite vatten.

När alla kommit upp ur vattnet klagandes över den dåliga sikten, bjuds det på varma mackor som det inte går att klaga på alls. Sitter kvar i köket o pratar en stund till innan ögonlocken är alltför avslappnade o tunga, då går jag ner o lägger mig o sover en kvart. Sen är vi framme.

Lyckas trycka i mig ännu en bulle o har nog lyckats iaf smaka på de flesta sorterna :oP Vi säger hejdå och åker mot M-fred och tittar på "Melodifestivalen" med Jockes familj innan vi packar in oss o barnen i Prius’en o åker mot E-tuna. Efter två munnar vin i soffan totalslocknar jag!!!

Tacka alla för en kanondag, gott sälllskap, god service, god mat, goda bullar!!!

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - S/S Ingrid Horn
Joakim Bergman - TYR