Namn: Lösen:

Dyk nr: 107, Östernäs brygga


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-15
MAXDJUP :
3 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4,5 meter
VISAD :
477 ggr

2x12
2x80cf stage

Ett träningsdyk på låg höjd?

TC och jag släpade iväg en herrans massa flaskor till Kapellskär och tänkte harva runt med lite lina. Men när vi kom dit så blåste det och man såg från bryggan hur strömt det var i vattnet. Istället tänkte vi testa Östernäs.

Vi släpade ut alla grejor på bryggan och riggade en liten lina som vi hängde stagarna (4 st) ner i vattnet. Lättare att ta på dem i vattnet. Solen sken på oss medan vi bytte om. Idag var det fullt utrustad som gällde. Så med dubbla åttior, två-tolvor och kissventil begav vi ut vattnet för ett dyk med 3 meters maxdjup. Dykplatsen är sådär faktiskt. Dels är det ganska mycket trafik med båtar, vi hade en som kom och gick under dyket. Sen är det ganska grunt (vilket iofs var precis vad vi ville idag).

Vi gick i, körde bubblecheck, mod s-drill i ytan, sen ner och in en bit längs sprängstenen, sedan körde vi varsin krandrill. Idag gick det fint för oss båda, även om jag fick slita lite mer. Mina kranar behöver lite service för att bli lättskruvade igen. De börjar bli tröga faktiskt.

Vi flyttade runt den andra stagen lite, jag hade lite problem med att nå i rump-ringen. Aldrig haft det förut, kan vara att det bra kallt i vattnet (1 grad). Gick över på stagen och därefter flummade vi runt lite, minns inte riktigt vad vi pysslade med. Efter en stund så skulle TC lägga lina. Det gick otroligt bra... fiskare som han är så bottentrålade han med spolen. Inte alla som kan.

Vi simmade tillbaka längs med sprängstenen och under och runt själva bryggfundamentet. Rätt tufft faktiskt. Efter att vi kom ut på andra sidan så visste inte jag riktigt var vi var och hur det såg ut, så jag vände dyket. Vi simmade ungefär samma väg tillbaka fast lite grundare och gick upp under bryggan.

Jag frös knäna av mig utan pläd under omklädningen samt att uridomen gjorde sitt allra bästa för att orsaka mig smärta vid removal. Bra träningsdyk med i stort sett helt tomma stagar och dessutom med ett snittdjup på 1,5 m. Avvägningen funkar fint.