Namn: Lösen:

Dyk nr: 416, Mälaren, Värdshusvraket, Stora Essingen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-22
MAXDJUP :
15,9 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
381 ggr

Inte lyckats/orkat/hunnit hitta hålet i knät på min torris, men eftersom det bara var ett dyk så kändes det som att det inte gjorde så mycket. Mötte upp Angelica och Jocke från E-tuna nere vid Värdshusbryggan och medan vi väntade in Johan började de byta om då de skulle få börja dyka medan vi höll ögonen på deras flickor, Miranda och Jasmine.

Jag var uppenbarligen ingen bra "barnvakt" då Jasmine klättrade på, över vattnet utskjutande, horisontella träd. Jag lyckades inte få henne att klättra ner igen och efter att hon riskerat att trilla i spat flera gånger överlämnade jag med en suck proceduren till Jonas som med rationella argument om att faktiskt berätta för mamma och pappa hur hon vägrade göra som vi sa åt henne till slut fick ner henne ur trädet. Efter dryga halvtimmen var Angelica och Jocke upp igen och jag överlämnade barnen hela och rena (nåja, nästan iaf) tillbaka i dess rättmätiga förvar.

Vi andra bytte raskt om och kom i vattnet lagom till att ett rejält område med drivis dragit in i kanalen. Medan Jocke och Angelica var nere vände nämligen strömmen och det som drivit ut, drev raskt in igen. Men det var ingen större fara och vi kunde utföra vårat dyk utan att riskera att bli nedstängda. Det var jäääävligt kallt under hela dyket, min bottom timer slog om från +1 till 0 nere på 14-15 meters djup, det brukar ju vara tvärtom!? Sikten var runt 2 meter och lite lite ytljus hade vi där nere att "njuta" av också.

Efter dryga halvtimmen var vi på ytan igen, jag var blöt om knät och Jonas frös som en galning då hans huva släppt helt från warm neck:en vilket gav honom ett konstant flöde av nollgradigt vatten runt halsen.

Efter dyket drog vi allihop till MC i Västberga och käkade lite after dive food innan vi skiljdes åt igen.

Tack alla för en trevlig dag!