Namn: Lösen:

Dyk nr: 259, Harburg, Högskärsbank


DYKARE :
PARKAMRAT :
Roland Högdahl  
DATUM :
2009-03-22
MAXDJUP :
31,4 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
446 ggr

Anmäld på reservplats hos Niklas på Tessi i fredags hade jag inte så stora förhoppningar om att komma ut och yka - men Niklas ringde på lördagen och meddelade att det fanns en plats ledig! Kul!

Hade ju luft i flaskorna, vilket nte är det bästa för Harburg - men jag kunde låna Niklas dubbelflaskor som det var 3n 30-blandning i. Det var ju lysande - behövde inte ens ta med flarror...

På plats i Gåshaga vid tjugo i nio mötte jag Roland och ett antal andra dykare. Tre RB-dykare och 7 nitroxdykare blev vi allt som allt. Roland var, liksom jag, ensam så vi "buddade ihop oss". Vädret var på sitt allra bästa humör- vindstilla och soligt - riktigt underbart.

Vi kom iväg som vi skulle och efter lite mekande fick Niklas båten på rätt plats för att dumpa vikten. Eftersom han bara gick på lod så tog det en stund.

Två grupper och Roland och jag valde att gå i i andra omgången. Först ner var nog RB-dykarna då de siktade på en tid "yta-till-yta" på 100 minuter (brr, kallt!).

Såsade lite på däck men det blev snart dags att hoppa i grejorna. Vi gick ner som sista dykare. Roland som har betydligt fler dyk än jag på Harburg fick leda. Vi kom ner bra efter linan som i och för sig inte låg där den brukade (i aktern) utan på bakkanten på bygget vid styrbords sida. Vi gick runt bygget och hamnade nere i lastrummet där sikten inte var den bästa. Vi gick upp igen och fluffade omkring på ett lugnt och trevligt sätt. Roland visade mig skåpet med "grejorna" i.En lugn tur tillbaka med lite frusen bål och det blev dags för uppstigning. Vi stannade till vid vikten och lösgjorde den eftersom vi var sista paret i (och ur vattnet) och sedan gick vi upp tillsammans.

Vi hade bestämt att göra en RIKTIGT långsam uppstigning och så blev det. På säkerhetsstoppet frös jag ordentligt om bålen och fingrarna men det gick över ganska snabbt uppe i båten.

Lunch serverades med hjälp av en god och varm gulaschsoppa, bröd samt dryck. Riktigt gott och det känns bra att få lite lunch efter dyket. Bra service där, Niklas!

In till hamn för att släppa av fem dykare!

EAN30
CNS: 30%
Gen.djup: 19,2 m
Temp: +2C
Sikt: ca 4-5 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
220 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 18,6 l

Parkamraters loggar:
Roland Högdahl - S/S Harburg, Lidingö
Roland Högdahl - Duvholmsvraket