Namn: Lösen:

Dyk nr: 260, Duvholmsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Roland Högdahl  
DATUM :
2009-03-22
MAXDJUP :
19,5 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
334 ggr

Efter att ha släppt av de dykare som bara skulle göra ett dyk för dagen, bar det av igen - nu mot Duvholmsvraket. Kunde inte komma ihåg att jag dykt på henne tidigare (såg sedan i loggboken att jag faktiskt gjort det en gång) så det skulle bli extra roligt. Gillar "nya" trävrak.

Provade en av Niklas elvästar för att se om värmen skulle hjälpa. Nu var vi ju bara fem dykare kvar och vi bildade två grupper. På med grejorna och plumsa i. Ett kort sim till den gula bojen och sedan ner. Där strulade det till sig. Min backup friflödade så det stod härliga till redan vid ca 2,5 meters djup. Upp igen och inget hjälpte, så det var bara att simma tillbaka till båten. Niklas skruvade loss andrasteget och ställde den lite snålare. Provade vid stegen och det verkade funka bra så efter en kort funderare bestämde jag mig för att gå ner igen.

Mina dykkamreater hade jag övertalat att gå ner igen, så jag gick ner själv för att leta rätt på dem. Insåg ganska snart att det skulle bli ett ganska kort dyk då jag bara hade 80 BAR kavr när jag gick ner.

Hamnade fint på relingen och följde den akterut. Mötte snart upp det första dykparet och strax efteråt "mina" dykkompisar. De hade hunnit simma omkring och upptäcka det mesta men det var bara att haka på dem där de var. Ner i lastrummet förut, men jag bestämde mig för att hålla mig vid kanten utan att gå ner i det, med hänsyn till strulet med andrasteget och den begränsade luftmängden.

Snart efteråt slocknade min lampa och då bestämde jag mig för att fick vara bra för idag! Två problem är ett för mycket! Jag tecknade åt mina buddisar att jag går upp men att de kunde stanna kvar.

Tog en lugn och fin uppfärd utan problem. Det dröjde inte länge innan de andra kom upp de med!

Service av dykprylar - ska det vara bra eller!!! Varför ska deet alltid vara så? Jag lämnar (motvilligt) in dykdatorer och reggar som fungerar perfekt! Har aldrig haft problem med dem tidigare, men det heter ju att "de ska servas regelbundet" så då gör jag det. När jag sedan får tillbaka grejorna så strular de!!! Jag blir så trött!!!

EAN30
CNS: 10%. TOT: 40%
Gen.djup: 13,1 m
Temp: +2C
Sikt: ca 14 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
80 BAR -> 500 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 12,4 l

Parkamraters loggar:
Roland Högdahl - S/S Harburg, Lidingö
Roland Högdahl - Duvholmsvraket