Namn: Lösen:

Dyk nr: 417, Mälaren, Värdshusvraket, Stora Essingen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-29
MAXDJUP :
15,8 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
0-1 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
626 ggr

Tillbaka till Värdshusvraket en söndag till. Den här gången fick jag dyka solo med Jonas för första gången på länge, skönt! ;)

Sikten var ännu sämre än förra veckan, men det gav oss lugn och ro att detaljstudera, vilket vi gjorde hela dyket. Det här var ju en riktig höjdare efter att vi igår kväll såg "Ghost of the Abyss" med massor med häftiga UV-bilder från Titanic! ;) Jag såg den här gången den lilla skeden som låg bredvid dörren in till bygget. Vi var nere längs rodret och kikade efter om det fanns nån propp, men det gjorde det så klart inte. Inför det här dyket hade vi fixat värmevästar. Niklas var schyst att låna ut en till mig så jag kunde känna efter om det var nåt för mig, Jonas den dare devil:n köpte en på en gång otestad. Men vi blev INTE besvikna. Efter nära en halvtimme ute på vraket, i 0-gradigt vatten vände vi dyket för att vi inte hade så mycket mer att titta på, INTE för att vi frös. Klart man känner det "vanliga" i fingrar och tår, men med kroppen var det hur lugnt som helst, och då körde vi västarna på nivå 3 (av 5) så det går att få mycket varmare om man vill.

Efter dyket åkte vi och käkade med Joel och Pål på donken i Alvik och efter att vi lämnat prylarna i lokalen åkte vi in och mötte upp med Niklas igen så jag kunde lämna tillbaka lånevästen samt köpa hans sista ex han hade hemma!

På Eldaren (eller vad vädret ser till att det blir) nästa helg ska jag köra på nivå 4 och bli ännu varmare och goare!

Tack Jonas för ett mysigt dyk och ni övriga boyz för trevligt sällskap!