Namn: Lösen:

Dyk nr: 160, Eldaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-05
MAXDJUP :
32,3 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
680 ggr

Efter en smarrig lunch och knappa 2h på ytan så hoppar vi i spa't igen, nu som första dykpar ner (om jag inte minns helt fel). Vi har fyllt på flarrorna lite, därav en svagare nitrox-blandning. Vi har samma ordning nu i dykteamet och det är samma dåliga sikt på vägen ner och det öppnar sig fint på ca 20m som förr.

Detta dyk börjar vi enl. dykplan att titta på roder och proppen, kollar på hur den är knäckt och passar på att gnugga o tacka för att vi får dyka här ;o) Sen dyker vi föröver och tittar in i spränghålet, tanken var att dyka in där och upp genom någon av luckorna, men det gick tydligen inte så vi dyker tillbaka och ut genom spränghålet igen. Sen dyker vi genom dörrarna över maskinrummet och lite allmänt huller om buller tills vi till slut kommer fram t. fören där vi ligger en stund o funderar. Jag kollar in dykdatorn och vi har 2min till deko, men de vill tydligen in där ändå. "Ja det går ju snabbt att dyka in där och vända" tänker jag. Som 3a dyker jag in och kollar dyktarn "attans 1 min kvar nu" jag gör tecken att jag dyker ut och gör så. På väg ut genom dörren piper datorn "jahapp då blev det deco nu då". Jag lägger mig ovanför dörren (för att komma upp lite grann) och lyser in genom dörren så att de ska se att jag ligger där. Efter en ganska lång stund kommer de ut och jag gör tecken att jag vill gå upp.

Vi virrar lite med tecken innan vi till slut gör vår uppstigning. Känner mig lite ur balans/trim o börjar hålla i linan på vägen upp när vi kommer grundare. Trots våta innerhandskar fryser jag inte än, men det blir det snart ändring på. Deco-tiden tickar på, 13min - 14min...f-n det här är illa, oplanerat och allt. Konstigt nog känns allt bra ändå vi har bra koll på varandra och jag stirrar på dykdatorn för att hålla koll på deco och djup. Till slut når vi 6m och lägger oss på vårt då 13min långa deko. Fy f-n va kallt det är...brrr...efter 8min känner jag "nääe f-n nu går vi UPP, jag får väl låna lite syrgas o puffa istället" men peppas av mina dykbuddisar som lägger sig bredvid mig på linan, sen kör vi lite sten-sax-påse vilket jag förlorar stooort *hihi* men det spelar ingen roll för jag blir på riktigt glatt humör. När dekotiden kommer under 5min så känns det riktigt hoppfullt. Under tiden vi ligger där räknar Marcus (har jag förmig att det var, det såg ju likadana ut under ytan med sina svarta dräkter, tror jag ska tipsa dem om att skriva namn/initialer på fenor o huva som vi har) ut att med vår dekotid kommer vi även överstiga vår maxtid så han är driftig och skriver upp ny maxtid "55min" och lämnar t. ett annat dykteam som ligger på sitt säkstopp. Bra där!!! Nåja, när det är 3min kvar känns det som en barnlek "vaddå 3min kvar är ju ingenting" och ler bakom reggen "snart får jag komma upp". Hela tiden håller jag ju koll på luften så att den ska räcka och kommunicerar det med de andra i teamet.

Till slut kommer vi upp och ingen säger nåt om vårt långa dyk, kanske det var nån som frågade varför vi låg så länge på 6m ;o)

Vi tar av oss prylarna och kör lite debriefing, varför blev det som det blev!? Ja kortfattat vi hade ett bra dyk och killarna hade hittat en torsk de blev torsk på längst in i fören ;o)Det TAR längre tid än man tror att bara "simma in och sen ut". Det är självklart jättedumt att dra på sig deko, speciellt såhär års, men jag tror vi alla är överens om att vi hela tiden hade läget under kontroll.

Jag hade trots detta två riktigt bra dyk och det kändes riktigt kul och bra att dyka med dessa killar. Nu vankas det smarrig fruktsallad med glass och en jättesmarrig blåbärslängd. Jag är lite frusen o hoppar glass o fruktsallad med tar varmt kaffe o lite bulllängd. Sen pratar vi en stund till innan jag går ner o lägger mig i sover 15-20min.

Som vanligt en toppendag med Blackan!!!

Somnar dreglandes i soffan till "Den där Mary" efter ett halvt glas vin på kvällen.

EAN26