Namn: Lösen:

Dyk nr: 277, Digerhuvud, första parkeringen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-10
MAXDJUP :
25,0 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
456 ggr

Ja, så blev det då påskdyk på Gotland ändå. Metrologen hade lovat ett fantastiskt väder över hela Svergie förutom på ön då det skulle ligga ett lock av moln hela helgen. Det gjorde det också men det låg under ytan. Solen sken och glada killar iförda snygg utrustning samlas vid färjan. Med svårt vemod hade jag lämnat allehanda sköna dykmobilar hemma och vi stod och gned våra sköna stjärtar mot två V70. Men Buffy och Bauer fick vila hemma trots att dom funkar bättre än någonsin. Jag hade ju finfrämmat från stan i bilen och då vågar man inte tumma på komforten och säkerheten.

Diger låg vacker som en morgondag på Fårö (?) och näst intill spegelblank (platt på gutniska). Solen sprutade ljus och vi var helt utan turister och annat löst folk.

Johan har begåvats med imponerande 2x7x300 som såg vackra, slanka och långa ut. Tjacka-tarmen började vrida sig lite....

Vi riggade och hoppade i. Anders med JÄTTEkameran och då får man väl foka på att se snygg ut istället för att ta med den lilla lilla lilla kameran tänkte jag. Johan försvann först i ett moln (är han bördig från Silte? från den kända släkten Silt-Karlssons?) och vi andra följde vackert efter. Sikten var inte som förväntat, ganska kass tyvärr.

Under locket som slutade vid 13-14 meter var det helt plötsligt kanonfint och min lilla HID bara lyste ut i det klara mörkret och försvann. Härlig och friskt. En hel del fisk i form av flundra, torsk och en liten nål som Anders gjorde allt för att fånga på bild. Jag tömde sidopavan tills jag fick suga ur den sista luften och testade att hänga den i rumpan. Mysigt med en kamrat därbak.

Halt som helvete på vägen upp men det gick bra ändå. Mysigt fika i solen med bar överkropp (man ska vara lättklädd under ett Weezle) och den ena historien efter den andra om div obskyra äventyr. Johan tog mesta delen av tiden till att berätt på hur många sätt en begagnad DUI kan läcka..... Men den är fin på land och torkar snabbt (vilket är en förutsättning eftersom det läcker så in i h-e).

Nice. Supernice.


Och jag som skröt om min låga SAC - så kan det gå......2 x 1 kg fot
Poseidon 2 x 6 x 300 + 7 l Alu

SAC 17,6

Parkamraters loggar:
Johan Karlsson - Gotland, Digerhuvud, 1:a parkeringen
Johan Karlsson - Gotland, Digerhuvud, 1:a parkeringen