Namn: Lösen:

Dyk nr: 264, Marsa Abu Dabab, North reef, Marsa Alam, Egypten


DYKARE :
PARKAMRAT :
Carina Olsson  
DATUM :
2009-04-09
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
23 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
290 ggr

Ytterligare ett dyk med Carina. Den här gången var vi färdiga och i vattnet mer än en timme tidigare än för två dagar sedan. En stund innan vi ska gå i kommer Anders Jälmsjö och hälsar. Anders som tipsade om Orca Dive Club jobbar tydligen på deras HQ just nu och var nere och hälsade på. Kul att träffa Anders IRL.

Vi fick med oss Michel som guide igen så det var bara vi tre på dyket. Michel höll sig hos Carina och jag fick ganska fritt spelrum för att leta smått. Turen gick som förut ut efter revet bort till ”djupet” vid 22 meter och sedan tillbaka i lugn och maklig takt. Inga missöden – om man nu inte ska räkna det faktum att jag inte hittar en enda nudis eller annat smått som jag är ute efter.

Den starka vinden hade gjort sikten ännu sämre och det var nog den sämsta jag haft någonsin i Egypten. Med det i åtanke så blev det ett halvbra dyk. Inget vettigit att fota och det vanliga att se. Såg 5-6 lionfish, ett par crocodilefish, några stonefish, en massa seaneedles, 5 bluespotted stingrays, och allt det vanliga.

LUFT
Gen.djup: 9,5 m
Temp: +23C
Sikt: ca 6 m
Dräkt: 3 mm plus 5 mm (över bålen)
Bly: 12 kg
200 BAR -> 60 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 14,1 l