Namn: Lösen:

Dyk nr: 266, Marsa Abu Dabab, North reef, Marsa Alam, Egypten


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jürgen Fankstein  
DATUM :
2009-04-10
MAXDJUP :
11,6 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
23 grader
VISAD :
331 ggr

Sista dyket för den här resan! Kameran verkade ha problem med kontakten ovanpå UV-huset där synkkabeln sitter. Tog loss den, blåste rent (och torrt) och satte sedan i kabeln igen. Provade att fyra av och det funkade igen.

Ett helt gäng var redo för nattdyk! Alla från Tyskland och så jag. Jag teamade ihop mig med Jürgen igen och vi knallade iväg så att vi var sista par i.

Ganska snart ”snubblar” jag över en stenfisk som ligger och gömmer sig i sanden och jag visar Jürgen den. Ganska snart hittar jag en otroligt fin liten ”schrimp” som ligger halvt upp-och-ner under en korall – lagom för en bild! Jaha, så strejkar blixtarna igen – symbolen på den övre displayen blinkar igen. Jag stänger ner kameran och fortsätter dyket utan att ens prova mera – tråkigt och tröttsamt.

Det är gott om jagande lionfishes men de verkar inte jaga i skenet av våra lampor! De har de gjort vid mina tidigare nattdyk, men de här cruisade runt själva utan att bry sig nämvärt om våra lampor. Ser även en krabba som kryper omkring i sanden inne under en korallformation. De flesta andra fiskarna är fortfarande vakna utom några små söta puffers som ligger och dåsar på väldigt små korallformationer på sanden. Två pyttesmå squids och en bamsing hinner vi se också innan dyket är över.

Vi simmar tillbaka mot stranden och ger upp när djupet inte är mer än 1,5 meter. Då vi kommer upp till ytan märker vi att det är en bra bit till dykcentret men vi tar ett ytsim tillbaka.

Så blev dessa fem dyk på den här famljeresan. Helt OK utan att hamna i mästerklass! Men jag måste få två saker åtgärdade:

UV-husets kontaktyta mot synckabeln som inte vill fungera prickfritt
Stingern som dessa dagar har strular rejält. Första dagen visade den ju inget vidare på andra dyket och likadant idag. Idag var det värre – den gick inte ens i dykläge under vattner på nattdyket!

LUFT
Gen.djup: 4 m
Temp: +23C
Sikt: ca - m
Dräkt: 7 mm
Bly: 12 kg
200 BAR -> 900 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 17,8 l