Namn: Lösen:

Dyk nr: 89, Alviksvraket Tore


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-12
MAXDJUP :
8,9 meter
DYKTID :
19 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
0,4 meter
VISAD :
387 ggr

Stå inför ett dyk en underbar morgon med solen som glänser i vattenytan och det är helt stilla är så NICE! man uppskattar verkligen att man håller på med dykning.

Vi träffades nere vid Traneberg; Håkan, Tony och jag för att göra ett "komma i vattnet" dyk. Håkan och Tony ville verkligen bara komma i vattnet för att få komma igång. Jag hade någon dag innan fått höra att sikten var cirka en halvmeter på Tore just nu och försökt få till att vi skulle dyka någon annanstans men tidsmässigt fungerade inte det, så Tore fick det bli.

Vädret och solen var åtminstone på vår sida men när man tittade på vattenytan såg det oroväckande grönt ut och visst besannades alla farhågor när vi väl kom i. Sikten var den sämsta någonsin jag sett Tore, uppskattningsvis 40 cm.
Första tanken var att det kommer bli otroligt svårt att hålla ihop allihopa när man knappt ser något. En liten kontrast att komma från 12 meters Vagnhärad till 40 cm Tore... men ja ja, vi fick ju andas lite luft i alla fall.

Vi tappade bort Håkan ganska snabbt i den obefintliga sikten. Vi fortsatte dock till fören för vi antog han väntade där på oss. Men ingen dykare syntes till så han hade säkerligen gått upp till ytan enligt rutin. Vi gick runt på andra sidan fören men ingen var där heller.
Vi tummade dyket direkt och simmade tillbaka efter linan och gick upp. Håkan var mycket riktigt på ytan. Det var lite väntat det där men det gick bra.

Några veckors väntan och sikten på Tore kommer säkert gå tillbaka till den vanliga "metern".

Marcus stod och stirrade på oss när vi kom upp! Han var riktigt dyksugen men jobbade jour och kunde tyvärr inte komma med. Men nästa gång kanske...